A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.05.12, 09:15:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.12, 09:15:00

Cimkék:

A H-Moto Team pilótája nem akármilyen körülmények között folytatja idei szezonját, ugyanis a hétvégén a Sachsenringen megkezdődik az IDM 2023-as szezonja, ahol Kovács Bálint teljes szezont teljesít a BMW gyári csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel. A 21 éves motoros alaposan felkészült a világ egyik legerősebb bajnokságában való szereplésre.
 
 
A H-Moto Team versenyzője az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul – az IDM Superbike kategóriájában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság egyik legjobb csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől Bálint gyári szerződést kapott az idei szezonra.
 
 
Alaposan felkészült az idényre a 21 éves motoros, ugyanis a csapattal több teszten is részt vett – a spanyolországi Cartagenában három napon keresztül ismerkedett a 2023-as BMW-vel – míg az elmúlt hétvégét is gyakorlással töltötte. Assenben egy utcai BMW-vel száguldozott a legendás aszfaltcsíkon: a csapattal remek időben sikerült jó köröket mennie, ráadásul sikerült egy olyan alapbeállítást megtalálniuk, amire építhetnek a sachsenringi versenyhétvégén.
 
Bálint elmondta, amikor a KTM Kupában versenyzett juniorként, már megismerte a pályát, most a pénteki 3 szabadedzésen ezeket az emlékeket kell majd előhívnia a fejéből. Úgy érzi, a két szombati időmérőre minden készen áll majd, és a vasárnapi két futamon mindenképpen a legjobbakkal szeretne vetélkedni.
 
 
„Nagyon hamar megtaláltam mindenkivel a közös hangot, és ami a leglényegesebb, új szerelőmmel és a motorral is egészen összecsiszolódtam, így merész álmaim vannak az idénynyitóval kapcsolatban. Egy biztos, a pénteki, összesen száz perc alatt kell mindent rendbe tennünk, hogy aztán szombattól maximálisan tudjak a feladatomra koncentrálni. Elsőszámú feladatom, hogy pénteken egy komoly ezres motorral is megtanuljam a pályát, ahonnan egyébként kellemes emlékeim vannak, hiszen a KTM kupában itt harmadik voltam az időmérőn.” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
A versenyző hozzátette, aki szeretné élőben nézni a versenyeket, az megteheti a szervezők által működtetett YouTube-csatornán.
 
Az IDM 2023-as menetrendje
 
05.12. - 05.14. – Sachsenring
06.02. - 06.04. – Oschersleben
06.23. - 06.25. – Most
07.21. - 07.23. – Schleizer Dreieck
08.04. - 08.06. – Red Bull Ring
08.18. - 08.20. – Assen
09.22. - 09.24. – Hockenheim
 
fotó: H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.