A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 16., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.05.10, 08:51:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.10, 21:42:00

Cimkék:

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték a Tereprali Országos Bajnokság és Kupasorozat első fordulóját a Vas megyei Pápocon. Noha az autós mezőny már korábban, Székesfehérváron megkezdte a küzdelmeket, a motorosoknak csak most kezdődött meg a szezon. 
 
 
A rajtnál természetesen ott volt Horváth Lajos “Laller” is, aki versenyzői és csapatvezetői minősége mellett a szakág vezetésért is felel. A támogatói jelenlét mellett Laller a gázt is erősen húzta, így a kategóriájában a harmadik helyen végzett. De nem ez volt az egyetlen kupa, amit hazavitt a Riverside Bajáról. 
 
 
“Az első napon három szakaszt kellett teljesítenünk, amely élvezetes volt, ugyanakkor nehéz. Mivel mi motorosok nyitottuk a Riverside Baját, ezért még senki nem ment előttünk a pályán. A nyomokat benőtte a gaz, nem lehetett tudni, mennyire mélyek, nagyon kellett koncentrálni. A második szakaszon már nem ezzel, hanem a nyakig érő vízzel kellett megküzdenünk. Mókás volt, de ilyen a tereprali! Az utolsó szakasz is hasonlóan zajlott, csak már kicsit szárazabb körülmények között. Összességében pénteken jó napot zártam, szombaton pedig következett a maratoni menet, ahol négyszer 54 kilométer vált ránk. Ekkorra már az autók és a kamionok az összes vizet kipréselték, így nemcsak könnyebb dolgunk volt, de élvezetesebb is lett a motorozás.  
 
 
A szombati négy szakasz hasonlóan zajlott egymáshoz, hiszen ugyanazon a pályán mentünk. Összességében stabil motorozással sikerült megszereznem a kategória harmadik helyét, mellette pedig a közönségszavazáson enyém lett a legszebb motor különdíja. Ezúton is szeretném megköszönni azoknak a szurkolóknak, akik rám szavaztak, vagy kilátogattak a helyszínre és a pályák mellett szurkoltak, odajöttek hozzánk a szervízparkba. Csapatfőnökként és szakágvezetőként úgy gondolom, hogy nagyon jó hétvégén vagyunk túl, hiszen remek pályákon, népes és nívós mezőnyben, remek ellenfelekkel versenyezhettünk, küzdhettünk meg. Gratulálok a győztes Bodor Róbertnek és minden versenyzőtársamnak, aki teljesítette ezt a kemény és nehéz távot. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezők munkáját, izgalmas nyomvonalat állítottak össze nekünk. A jókedvünket és a versenyhétvégét kicsit beárnyékolja, hogy a cseh quados Kiki Vanokva vadbalesetet szenvedett, neki innen is szeretnék a teljes motoros szakág nevében gyors jobbulást kívánni! Utoljára, de nem utolsósorban szeretném megköszönni a versenyirányítás munkáját, a közvetlen kommunikációt és párbeszédet Kelemen Richárdnak. Hamarosan találkozunk a Baja Satu Marén.” - nyilatkozta Horváth Lajos, a Dakar Rallyt kétszer is megjárt motoros, a Laller Racing Dakar Team csapatvezetője, a MAMS tereprali szakágának vezetője. 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.