A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.05.09, 09:11:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.10, 21:48:00

Cimkék:

Mintha kezdene kiegyenesedni a 2023-as szezonja a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosának, ugyanis az enduro idénynyitón, Pécsen technikai gond nélkül versenyezhetett Hertlik Donoven. Magát a versenyt végül az ötödik helyen zárta, és úgy véli, az idei szezon alapját ezzel a helyezéssel lerakta, már csak a felépítmény hiányzik, ami az év végére kell felépíteni és megkoronázni egy régen várt sikerrel.
 
 
Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, ám az enduro szakág évnyitó viadalán mintha megfordulni látszik az eddig számára hátrányos széljárás. Nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, és úgy tűnik, kellett megint 2-3 verseny, mire megtalálta önmagát, illetve összhangba kerül a motorjával.
 
 
Amíg az eddigi endurocross viadalokon – Kiskunfélegyházán és Pannonhalmán – Miss Balszerencse kísérte végig az útján, addig a pécsi enduro szezonnyitón már csak az ellenfeleire kellett figyelnie. Noha ezúttal arra nem volt reális esélye, hogy megnyerje a versenyt, de semmilyen technikai gond vagy hiba nem hátráltatta őt a kétnapos viadalon. És ez Donoven esetében már hatalmas előrelépés! Végül az 5. helyet sikerült megszereznie, és az itt szerzett pontok jól jönnek majd a bajnoki címért folyó csatában.
 
 
Elérkezett az idei szezon első enduro versenye, amit nagyon vártam már. A pénteki napon körbesétáltam a kijelölt pályát, ami tele volt gyors egyenesekkel a szűk fák között, de ami igazán megnehezítette számomra a versenyzést, az a lekeményedett poros száraz talaj volt, ami rettentően csúszott. Az elsőre próbáltam stabil, biztos köröket menni. Összesen öt kört kellett menni az első napon, az etap rész rövid, de annál tartalmasabb volt, így az utolsó körökre már jócskán elfáradt az ember. Szombaton a hatodik helyre tudtam felküzdeni magam a tizenöt induló között, míg a második nap egy helyet tudtam javítani, így végül az ötödik helyen végeztem, és ugyanígy zártam az összetettben is, amivel megalapoztam az idei szezonomat” – jelentette ki Donoven.
 
 
 
 
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Miller Photostudio 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.