A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.04.26, 13:25:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.10, 21:55:00

Cimkék:

A spanyol kupasorozat valenciai nyitóversenyén a HUMDA Academy fiatal motorosa a 4. helyen végzett a 40 fős mezőnyben, ráadásul sportszerű viselkedéséért különdíjban részesítette a szövetség!
 
 
Kecskés Bence az MDR Competition Team színeiben egy Yamaha YZF R6 nyergében vágott neki a spanyol kupasorozat első versenyhétvégéjének, aminek az egyik kedvenc versenypályája adott otthont... Bence viszonylag gyorsan felvette a ritmust, könnyen tudott alkalmazkodni a körülményekhez. Például a bajnokságban kötelező Dunlop márkájú gumiabroncshoz, amivel korábban egy métert sem tett meg. A visszajelzései alapján a csapat segített kiválasztani a megfelelő keverék kiválasztásában.
 
A népes mezőnyben sikerült viszonylag tiszta kört futnia az időmérő edzésen, ennek köszönhetően a hetedik rajtkockából vágott neki a futamnak. 
 

A lámpák kialvása után remekül kapta el a rajtot, néhány méterrel később, az első kanyarban már a harmadik pozícióért harcolt. Nem sokkal később Bence előtt páran elestek egy olajfolt miatt. Ő ezt kézfeltartással jelezte is, abban a pillanatban kigyulladt a digitális zászlón is az erre figyelmeztető jelzés. A briefingen elhangzottak és a szabály alapján ekkor tilos az előzés. Ezt figyelmen kívül hagyva négy-öt versenyző mégis elhúzott mellette, emiatt Bence búcsút is inthetett dobogós helyezésének...
 
Mire észbe kapott már visszaesett a kilencedik helyre. Tétovázás nélkül az abroncsok kímélése nélkül, mindent beleadva a mezőny után eredt. Mindössze két kör alatt feltornázta magát a negyedik pozícióba, mindezt úgy, hogy a pálya állapota változatlan maradt. A hetedik körben ismét bukott valaki, emiatt piros zászlóval meg is szakították a versenyt. A negyedik helyen érte a piros zászló...
 
 
 
„Számomra ez is egy jó pozíció, de számításaim szerint megcsíphettem volna a dobogó legalsó fokát...  Amikor lejöttem akkor mesélték, hogy a kommentátor végig a nevem harsogta az előzési sorozatom alatt... A futam után már indultam zuhanyozni, amikor a csapatfőnök hívott, hogy menjek vissza, mert a szövetség a sportszerű magatartásomért és a pályán nyújtott teljesítményemért különdíjban részesített! Azt tudtuk, hogy a spanyol versenyeken a szövetség mindig nagyon figyeli a külföldi versenyzőket, de erre nem számítottam.
 
Gratulálok Varga Tibikének csapattársamnak, és Érsek Dánielnek, aki SBK kategóriában ment bravúrosan. A magyarok ismét megmutatták, hogy nemzetközi szinten is képesek megállni a helyüket” – Foglalta össze gondolatait Kecskés Bence.
 
szöveg és fotó: Háfra Zsolt
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.