A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 19., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.04.24, 10:07:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.10, 21:53:00

Cimkék:

Ahogy kezdte a 2023-as szezont a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa, úgy is folytatta az endurocross idényt Pannonhalmán Hertlik Donoven. Ezúttal már megmutatta az oroszlánkörmeit, féltávnál még az élen motorozott, ám jött a nála már szinte kötelező balszerencse, és végül az ötödik helyen zárta a versenyt. Elkeseredni nincs ok, ezúttal is sok pontot mentett, megy tovább a megkezdett úton.

 
 
Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, és ami lassan már-már megszokott nála, hasonlóan folytatódott a 2023-as bajnoki idény. Pedig nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, ám Miss Balszerencse – egyelőre – továbbra is mögé ül a versenyeken.
 
 
Amíg Kiskunfélegyházán az élen állókat csak üldözte, és technikai okok miatt nem ért célba – noha pár bajnoki pontot azért megmentett –, addig az idei endurocross magyar bajnoki futamon, Pannonhalmán már arra is reális esélye volt, hogy megnyerje a versenyt. Ragyogóan rajtolt, remek tempót motorozott és a viadal felénél szinte tökéletes teljesítményt nyújtva az élen állt. Ám a motorja beragadt, esett egyet, és a végére azért az 5. helyre sikerült visszakapaszkodnia. Az itt szerzett pontok jól jönnek majd a bajnoki címért folyó csatában. Mert a cél továbbra is ez maradt.
 
 
A verseny előtt három napig egyfolytában esett az eső, így a helyszínen hatalmas sár fogadott minket, ám szerencsére a versenyt megtartották végül. Ezúttal a rajtom is jól sikerült, a negyedik helyen fordultam. Ugyan biztonsági körökre helyeztem a hangsúlyt, ám mire az első erdei körön túl voltunk, az élen motoroztam. A futam feléig vezettem a mezőnyt, ám utána beragadtam a sárba, elestem, így jelentősen visszaestem a mezőnyben. Innentől kezdve csupa küzdelem volt minden: a körülményekkel, a motorral és természetesen önmagammal. Nem lehetek elégedetlen, hiszen a végén az ötödik helyen intettek le, azaz sikerült sok bajnoki pontot megmentenem. Folyik tovább az új motorral az ismerkedésem, de egyre bizakodóbb vagyok, hiszen ha nincs a hiba és az ebből adódó esés, akkor végig tudtam volna tartani a lépést a legelejével. Hosszú még a szezon, dolgozunk tovább, de az irány kifejezetten jónak tűnik” – jelentette ki Donoven.
 
 
 
Szöveg: Korda Racing Kommunikáció
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Miller Photostudio 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.