A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.11.17, 08:58:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.17, 08:58:00

Cimkék:

Horváth Lajosnak nemcsak a motorozás, de a jótékonyság is szívügye. „Laller” évek óta élharcosa a látássérültek integrációjának, nemrégiben két beteg fiatalember gyógyulásáért folytatott gyűjtésben segédkezett, most pedig az állat és természetvédelem is megszólította őt.
 
 
Ebből az alkalomból a váci terepmotoros a heves megyei Kápolnán járt, ahol meglátogatta a Macskaárvaház Alapítványt, valamint Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző, Dudás Zoltán jet ski pilóta és Ignácz Balázs főispán társaságában fákat ültetett:
„Egy jó ügyért kiállni mindig remek dolog, de még ennél is nagyobb megtiszteltetés, ha ezen keresztül olyan embereket ismerhetsz meg, akik a saját területükön sportáguk, vagy épp szakmájuk legjobbjai, és van egy olyan nemes, közös céljuk, ami az állat és természetvédelem. Fantasztikus emberekkel találkozhattam, többek között a térség főispánjával Ignácz Balázzsal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérével, Kapin Richárddal, aki a Szurkolók az állatkínzás ellen szervezet vezetője, és munkájuk eredményeképpen jelentősen szigorodott az állatkínzás jogi megítélése Magyarországon, vagy éppen a Noé Állatotthon Alapítvánnyal, akik rossz sorsú állatoknak valójában is a Noé bárkáját jelentik.
 
 
És nem utolsósorban Boday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével, aki ezt az egész kezdeményezést mozgatja, és engem is meginvitált ide. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel és Dudás Zoltán jet ski Európa-bajnokkal is találkozhattam, ők mindannyian elkötelezett és önzetlen állatvédők, akik nem félnek összekoszolni a kezeiket, ha egy jó kezdeményezésért kell lapátot ragadni.” - nyilatkozott Horváth Lajos.
 
Az esemény során nem csak az árva cicákat látogatta meg „Laller”, de a szomszédos faluban található Fleischmann Rudolf Általános Iskola másodikosaival is találkozott, és a társaságukban tűztövis díszcserjéket ültetett, rávezetve a fiatal generációt arra, hogy milyen fontos ügy is az állat és természetvédelem.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.