A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.11.14, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.14, 09:41:00

Cimkék:

A #155-ös rajtszámot viselő, még mindig csupán kilenc esztendős Kovács Ferenc Richárd a kategóriaváltás utáni első évében is a Béta Motorsport Egyesület versenyzője maradt. Az ifjú pilóta 2022-ben sem vette el a gázt, és a Full-Gas-Ipone Magyarország Nyílt Endurocross Bajnokság ifi 65 cc-s kategóriájának összetett harmadik helyén végzett.
 

Ricsi tavaly még egy elektromos KTM nyergében teljesítette első endurocross szezonját, amelynek végén a második helyen zárta a bajnokságot. A 2022-es évadot már egy benzines KTM 65 SX-el kezdte meg, ami duplán nehéz feladat elé állította a fiatal versenyzőt. Nem csak egy erősebb technikát kellett megszoknia, de még az elektromos hajtásról is át kellett állnia fejben. Az eredményeit elnézve ezt egész jól abszolválta!
 


A Full-Gas-Ipone Magyarország Nyílt Endurocross Bajnokság idén hat helyszínre látogatott el, ez összesen 12 futamot jelentett az ifi mezőny számára, amelyeket az 50-es és 65-ös technikákkal rajthoz álló versenyzők egyszerre teljesítettek. Ricsi az összes versenyen a dobogós helyek környékén ért célba, legjobb eredménye egy második hely, míg a legrosszabb egy ötödik pozíció volt. Az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, amely az év végi összetett értékelésben az előkelő harmadik helyet jelentette.
 
 
Kovács Ferenc Richárd ezen kívül Magyarország Nyílt Nemzeti Superenduro Kupasorozatában is gyűjtötte a tapasztalatokat, valamint a kilométereket. Az endurocrosstól eltérő lebonyolítás miatt hozzá kellett edződnie az új kihívásokhoz és az ismeretlen pályákhoz is. Ennek a kupasorozatnak csupán három állomása volt, ebből Ricsi két fordulót teljesített. A Hungexpón rendezett második állomáson a negyedikként, míg a nagytarcsai zárófordulón a harmadikként intette le a kockás zászló. A két futamon szerzett pontjaival negyedikként rangsorolták, így ebben a szériában is az élmezőnyben foglalhat helyet.
 
 
Bár a 2022-es versenyszezonnak már vége, a munka természetesen folytatódik. Hamarosan lebonyolításra kerül a díjátadó ünnepség, sőt a Mikulás kupa is, majd következhet a téli felkészülés. 2023-ban Ricsi a tervek szerint több fronton is megméreti majd magát: az Endurocross Ob 65 cc-es kategóriája mellett a Superenduro Kupasorozatban is teljes szezont futna, gyakorlásképpen pedig több motocross versenyen is elindulna.
Kovács Ferenc Richárd és családja ezúton is szeretné megköszönni minden támogatójának az egész éves segítséget és bizalmat, valamint a felkészítést és versenyeztetést lebonyolító Vágó Norbertnek, illetve a versenyek lebonyolítását minden rendezőnek.
 
Írta: Háfra Zsolt
 

Fotók: Miller Photostudio / Pataky Péter

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.