A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.09.28, 09:05:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.28, 09:05:00

Cimkék:

Kategóriájában szerzett újabb második hellyel egyre közelebb kerül álmaihoz a 2022-es endurocross Magyar Bajnokságban Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros magyar bajnok motoros Pécsett már a negyedik futamát zárta a dobogón – ezúttal is a második helyen végzett Bérhez és Szolnokhoz hasonlóan –, azaz a hátralévő viadalon akár a bajnoki címet is megnyerheti.
 
 
 
Ezúttal Pécsett folytatta idei menetelését az endurocross korábbi háromszoros összetett győztese, Hertlik Donoven. 2022-ben a szakág királykategóriájában versenyző motoros úgy tűnik – csapattársához, a rallye-ban versenyző Vincze Ferenchez hasonlóan – szinte kibérelte magának a második fokát a dobogónak, ugyanis az idei szezonban már negyedik alkalommal állhatott dobogóra, amiből háromszor is második lett kategóriájában. A Korda Racing versenyzője október 15-16-án áll rajthoz Nagytarcsán, ahol enduróban áll majd rajthoz.
 
 
„Nagyon készültem erre a versenyre, hiszen ha itt jó eredményt érek el, akkor az utolsó fordulóban esélyem lesz hazai pályán harcolnom a bajnoki címért. Éreztem végig, hogy fokozatosan sikerült gyorsulnom, azaz jó úton haladok az idény utolsó részére. A pécsi pálya tetszett, gyors volt bár sok technikás rész nem volt benne, amit hiányoltam. A rajtom közepes sikerült, de a pálya első negyedében már sikerült megszereznem a kategória második helyét, amit biztos motorozással meg is tartottam, míg abszolútban a negyedik helyen végeztem. Sikerült komolyabb bukás és hiba nélkül tempót motoroznom, ami valljuk be, idén nem sokszor sikerült. Innentől kezdve előre nézek, és remélem, az év utolsó harmadában végre egy futamgyőzelem is összejön, ami akár bajnoki címet is érhet” – fogalmazott Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa szinte el sem akarta hinni, hogy Donovennel nem volt semmiféle probléma, ami azonnal meglátszódott a teljesítményén is.
 
 
„Hát, úgy tűnik, a mezőnnyel együtt a gondokat is képes volt Donoven maga mögött hagyni. Ideje volt már, hogy egy ilyen versenye is legyen. Most mondhatnám, hogy unom már ezeket a második helyeket, ám nem teszem, mert tudom, mennyi munka van egy ilyen eredmény mögött. Egy a lényeg, megvan minden esélyünk arra, hogy Donoven megszerezze negyedik bajnoki címét, és ennek elérésében minden segítséget megadunk neki” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
 
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Balaska Márk és Maruzs Dominik 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.