A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A rekordok napja! A valaha volt leggyorsabb magyar körök születtek a TAKARÉKBANK Gyorsasági Bajnokság 4. futamán a Hungaroringen!

Zólyomi Andrea | 2022.08.22, 10:49:00 | Utolsó módosítás: 2022.08.22, 10:49:00

Cimkék:

A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság negyedik fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a sportolók. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák rajtrácsán gyakorlatilag szinte minden élvonalbeli, nemzetközi bajnokságokban is induló
versenyzőnk megjelent, ami óriási elismerés és büszkeség a Magyar Bajnokság szervezőinek. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők több magyar rekordot is megdöntöttek a Hungaroringen, rendkívül büszkék vagyunk legjobbjainkra!


A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg olyan magyar tehetséggel bővült, akik a nemzetközi bajnokságokból visszatértek a magyar országos nemzeti megmérettetésre is, ezzel szenzációs új energiákat, és természetesen óriási színvonalat, profizmust hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekodokra. A Northern Talent Cup versenyeiről érkezett Varga Tibi, a FIM 24 órás világbajnokságon szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző Molnár Geri, a 2021-es magyar bajnok Gyutai Adrián vagy a nagy visszatérő, többszörös magyar bajnok, Chrobák János mellett a 600-es kategóriában, új belépőként rajthoz állt Sebestyén Péter, a 2022-es 600-as világbajnokság versenyzője is! Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy az ország leggyorsabb aktív motorversenyzőit egy rajtrácsra tudta összecsábítani a MAMS Gyorsasági Szakág és az új magyar gyorsasági bajnokság!

 

 

A rendkívül meleg időjárás miatt rengeteg technikai nehézséggel küzdöttek a versenyzők. A 600-as futam szorosságáról mi sem mond el többet, mint hogy az első időmérő edzést Chrobák Jani nyerte, míg a második időmérőn már Molnár Geri futotta meg a délelőtt leggyorsabb körét, a verseny leggyorsabb köre nem csak magyar, de abszolút 600-as pályacsúccsal (1:51:591) Varga Tibié, míg a versenyt Sebestyén Peti nyerte meg. Világszínvonalú köridők, meccsek és látvány és tempó a Hungaroringen! Az egész élmezőny konstans 1.52-es köröket futott, ami nagyon erős tempót jelent a 600-as motorokkal! A versenyek szorosságáról a legtöbbet az árul el, ha megnézzük Molnár Geri és Sebestyén Peti idejét, illetve befutóját: Peti motorja csupán 0.064 ezreddel szelte át előbb a célvonalat Gerinél. A két versenyző a világbajnokság tempóját és meccsét hozta el nekünk a Hungaroringre!


Az 1000-ek között Gyutai Adrián és Kovács Bálint csatájára lehetett számítani, mivel idén a két leggyorsabb pilóta egy "istállóba" került, mindketten az MW Performance ducatijával indulhattak a versenyen. Bálintnak szemmel láthatólag fekszik az olasz motort és tőle megszokott stabil versenyzéssel megnyerte a futamot! A endurance világbajnokság pilótája új magyar csúcsot motorozott, nála gyorsabban magyar versenyző még nem ért körbe a Hungaroringen. Az új csúcs: 1:49:428. Adrián vezeti a bajnokság pontállását, visszaszorult most a második helyre szorult vissza. Érsek Dániel a leggyorsabb „nem gyári pilótaként” :), nagyszerű motorozással szerzi meg a harmadik helyet, amiért óriási gratuláció jár a két top versenyző mögött!


A Magyar Kupa mezőnyében is egyre jobban kiélesednek a küzdelmek. A 600-as kategória végeredménye ismét az ifju titán, Vakán Levente győzelmét üdvözli! Kálóczi Ákos és Oldal Imre áll még a dobogóra.


Az ezresek között Majsa Gergő ugyan dominál és nyer, de itt is egy új dobogóst köszönthetünk szorosan a "bajnok" mögött, hiszen Kovács Ádám nagyon szép versenyzéssel, a második helyre hozza a Yamahát. Papp Tomi végez a Magyar Kupa 1000-es kategóriájának 3. helyén.

 

 

A versenyzők köridejei, a sportolói magatartás, példaértékű volt! Óriási dicséret illeti a nevezőket! Nagyon szép eredmények születtek a Hungaroringen!
A bajnokság negyedik fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy a TAKARÉKBANK és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új szintre emelte a magyar bajnokságot. A szakág ismét nagyon komoly nevezőszámmal büszkélkedhet. Több, mint 164 motorversenyző állt a rajtrácsokon 19-én a Hungaroringen!


A díjakat a Takarékbank részéről Köbli Réka (marketing specialista) és Brezina Szabolcs (ügyvezető igazgató) adta át, míg a sportszövetséget Hermann Henrik (MAMS Elnök) és Marsalkó Pál (MAMS Gyorsasági Szakágvezető) képviselte az eseményt záró ceremónián, ami külön megtiszteltetés volt mind a szervezők, mind a díjazottak számára! Köszönjük!


Végeredmények:


Magyar Bajnokság Open 1000
1. Hely - Kovács Bálint
2. Hely - Gyutai Adrián
3. Hely – Érsek Dániel


Magyar Kupa Open 1000
1. Hely - Majsa Gergely
2. Hely – Kovács Ádám
3. Hely – Papp Tamás


Magyar Bajnokság Open 600
1. Hely – Sebestyén Péter
2. Hely – Molnár Gergő
3. Hely – Varga Tibor


Magyar Kupa Open 600
1. Hely - Vakán Levente
2. Hely – Kálóczi Ákos
3. Hely – Oldal Imre


Rekordok:
Varga Tibor – új abszolút 600-as Hungaroring körrekord: 1:51:591
Kovács Bálint - új magyar 1000-es Hungaroring körrekord: 1:49:428


Valamennyi eredménylista letölthető a chronomoto.hu oldal aktuális menüpontja alatt:
https://chronomoto.hu/livetiming/pdf/?eventid=20220819_gym_ob_hungaroring


A beszámolóban szereplő fényképekért köszönet illeti Lehotzky Istvánt!


További fényképeket találhattok Nagy Gábor, Kőházy Tamás, illetve a Vrumm Klikk oldalain!


Az esemény létrejöttét A TAKARÉKBANK támogatása, MAMS Gyorsasági Szakága, valamint a palyamotorozas.hu szervezése biztosította!

 

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.