A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.07.28, 11:35:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.28, 11:35:00

Cimkék:

A lehető legjobban alakul Hertlik Donoven első szezonja az enduro szakágban, hiszen a korábbi többszörös magyar bajnok endurocrosszos a legutóbbi bajnoki fordulóban, Varsányban ismét felszáguldott a dobogóra. És ami még ennél is lényegesebb: debütáló évében az összetett pontverseny második helyén áll, ami a Korda Racing motorosának minden álmát felülmúlja.
 
 
 
Noha nem indul túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, azért az ő esete is tökéletesen bizonyítja a mondás igazát, miszerint a Jóisten minden esetben döntetlenre játszik. Ugyanis a Korda Racing korábbi háromszoros magyar bajnok endurocrosszosa mihelyt szakított Miss Balszerencsével, elkezdtek jönni az eredmények, ráadásul új szakágban, az enduróban is már a legszűkebb élmezőny tagjává nőtte ki magát.Fokozatosan tanulja a sportágat a debütáló évében, és az idei két negyedik helye után egészen parádés versenyzéssel újra felállhatott a dobogóra Varsányban – idén már harmadik alkalommal –, és a mostani harmadik helye után összetettben feljött a második pozícióba, amit vélhetően képes lesz megtartani az október 29-30-i szezonzárón Nagytarcsán.
 
 
Nagy nyári hőségben került sor Varsányban a következő enduro bajnoki versenyhétvégére. A kedvezőtlen időjárás miatt nagyon nehezen tudtam felkészülni a majd egyhónapos szünetben, de bíztam magamban. A pálya nagyon tetszett, és már ekkor éreztem, ha bevállalósabb leszek néhány helyen, akkor nem marad el az újabb jó eredmény. Az első nap hatalmas hőségben motoroztunk, de körről körre javítottam az időmön, és ez a stabilitás a harmadik helyet eredményezte számomra. A délutáni vihar sokat javított a pálya minőségén, így vasárnap sokkal jobb körülmények vártak minket. Egy kicsit túlvállaltam magam, estem egy nagyot, de felálltam és ismételten sikerült a harmadik helyet megszereznem. Kifejezetten jó úton haladok az enduróban is, és a bajnokság vége előtt egy fordulóval összetettben a második helyen állok. Mivel előrébb már nem léphetek, így egy feladatom lesz Nagytarcsán, megtartani ezt az előkelő helyet összetettben. Már most úgy érzem, remek évet zártam új szakágamban, amire a továbbiakban bátran építhetek!  – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, ha egy kicsit szerencsésebb év elején Donoven, akkor már a debütáló évében az utolsó méterekig harcolhatna az enduro magyar bajnoki címéért.
 
 
„Mindig tudtam, éreztem, ha egyszer véget ér Donoven balszerencséje, akkor remek eredményekre lehet képes. Mert onnantól kezdve egyre-másra szállította a remek eredményeket, és újoncként elmondhatja magáról, hogy összetett másodikként zár a bajnokságban. Nagy jövő előtt áll ebben a szakágban is, ugyanakkor endurocrossban is ott van a legjobbak között” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Szöveg: Korda Racing Kommunikáció
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Balaska Márk és Maruzs Dominik 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.