A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. július 06., szerda
Hírek

Az Enduro verseny második állomása az elmúlt hétvégén a szlovákiai Lisov-ban került megrendezésre, ahol nem várt körülmények nehezítették meg a versenyzők dolgát

Zólyomi Andrea | 2022.06.10, 11:39:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.10, 11:39:00

Cimkék:

Az Enduro versenyek egy „Etap” és egy „Mért” szakaszból állnak. Mindenhol másmilyen, mégis ugyanaz. A határ melletti Lisov-ban a versenyszervezők az Etap részt egy mezőre helyezték, ami jó egy Mért szakasz pihenőjének, de kissé unalmas Márknak, aki szereti a pörgést. ????
 
 
- Milyen volt a verseny?
- „Az etap egy mezőn zajlott ez most nem nyerte el a tetszésemet, túl könnyűnek és unalmasnak tartottam, a mért szakaszának az Enduro része, a magyar pályákhoz képest sokkal technikásabb volt, itt lendületesen tudtam haladni.
Sajnos sok hibával kezdtem a versenyt, sok kis hiba pedig sokra ment, nem igazán voltam fejben ott, mert nagyon stresszes hét volt mögöttem.
 
 
A gumi választás sem jött be, mivel az időjósok nem jelezték előre az esőt, s így medium abroncsot vittem magammal, amit száraz talajra használnak, pótgumit pedig nem tettem be a kocsiba. Az első nap emiatt elég nagy szívás volt, mert pénteken egész éjjel zuhogott, így a nyálkás terep úgy csúszott mint egy korcsolyapálya, de szerencsére vasárnapra már tűrhetőbb volt vele a verseny.
 
 
A százágra sütő nap olyan fülledt szaunát teremtett, hogy még levegőt is alig lehetett kapni, mégis kedvezőbb volt a számomra, bár az erdőben a temérdek gyökér nem száradt ki a hatalmas mennyiségű eső miatt, s azok nagyon csúsztak.
Mindennek ellenére szerencsésen zártam a versenyt, kategóriámban összetettben és abszolutban is én győztem. Mellettem másodikként Gyenes Emanuel, s harmadikként Jager István állt.” – nyilatkozott Márk.
 
 
-Hogy bírta a lábad?
„A lábam már egész jól bírja, sokat edzek, s most is egész jól volt addig, míg az egyik fordulóban szerencsétlenül letalpaltam és azóta újra felvizesedett. De van egy hetem kipihenni. ????”
 
 
Az Enduro verseny következő helyszíne a már közismert Parádfürdő, Június 18-19-én lesz.
 
Szurkoljunk együtt Macinak! ????
 
Írta: Boross Évi, tesztmotor
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.