A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. május 19., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.05.04, 09:19:00 | Utolsó módosítás: 2022.05.04, 09:19:00

Cimkék:

A MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) tereprali szakágának frissen megválasztott szakágvezetője volt a Spíler sport televízió Go Bike névre hallgató motoros műsorának vendége. Horváth Lajos „Laller” mesélt a kinevezéséről és a jövőbeni célokról is.

 

A feladat nem egyszerű, hiszen a szakág összefogása társadalmi munkában zajlik, teendője pedig az új seprűnek egyébként is bőven akad. Ennek ellenére Laller motivált, és a Nyugat-Európában tapasztalt szintre emelné a hazai nívót:
„Sok neves külföldi versenyen vettem részt az elmúlt időkben, és mindig is úgy gondoltam, hogy ezeket a tapasztalatokat valahol még képes lehetek a hazai tereprali sportág javára fordítani. Mivel szakági szinten eltökélt célunk, hogy minél több nemzetközi versenyen vegyünk részt, úgy gondoltam, hogy fontos felzárkóznunk a nemzetközi szabályrendszerekhez. Eszerint íródott az új sportszabályzatunk is, amely 99%-os átfedésben van a FIM normáival. Ha az itthoni futamainkon ennek szellemében állunk rajthoz, akkor senkit sem fog meglepetés érni egy másik országban, vagy kontinensen rendezett versenyen. Úgy gondolom, ez a fajta egységesítés egy nulladik lépés a motoros tereprali felzárkóztatásában.
 
 
A szakági törekvések mellett a másik prioritás a csapatom, amelynek örvendetesen nő a létszáma. Az idei szezonban már 32 versenyző húzza a gázt a Laller Racing Dakar Team színeiben, ami nagy büszkeség számomra. Ezenkívül az utánpótlás nevelésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen Liszka Roland személyében nálunk motorozik az ország egyik legtehetségesebb ifjú off-road pilótája. Rolanddal nem titkolt célunk bekerülni a SuperEnduro világbajnokság junior mezőnyébe, és komoly eredményeket letenni az asztalra. De nem lövök le minden poént, nézzétek meg a Go Bike Magazin legfrissebb adását!” - mondta Horváth Lajos.
 
A műsort itt tudjátok visszanézni, jó szórakozást kívánunk hozzá!
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.