A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.12.07, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2021.12.07, 09:26:00

Cimkék:

Hosszú szezont tudhat maga mögött a Laller Racing Dakar Team csapata, amely mára Magyarország egyik legnagyobb kétkerekű off-road sportegyesületévé vált. A 2021 az eddigi fennállásának legsikeresebb versenyéve volt a Horváth Lajos által vezetett váci csapatnak, így evidens volt, hogy a bajnokságok végeztével leülünk egyet beszélgetni „Lallerrel”.
 
 
Kérlek, értékeld az idei évet: hogy alakult, minek örültél nagyon, mit lehetett volna jobban csinálni?
Először is, nagyon boldog vagyok, hogy a borzasztó 2020-as, csonka szezon után idén visszakerült a hangsúly a versenyzésre. Egy szűk esztendő után végre újból teljes kalendáriumot futottunk, az előzmények ismeretében ez már így magában is egy nagyon komoly pozitívum. Az már csak hab a tortán, hogy az egyesületünk rövid fennállásának legerősebb évét zártuk, és mára mi lettünk itthon az egyik legnagyobb off-road team! Ez utóbbiak rendkívül boldoggá és motiválttá tesznek, mert azt gondolom, mindent kihoztunk a lehetőségeinkből. Számos nagynevű külföldi versenyen vettünk részt, 15 versenyzőnk van, három általunk képviselt szakágból kettőben mi adjuk az aktuális magyar bajnokot - van, ahol szakágon belül több kategóriában is -, és még a társadalmi szerepvállalásból is alaposan kivettük a részünket. Természetesen nem dőlünk hátra, mert mindig és mindenben lehet fejlődni. Ez a cél!
 
 
A csapat igazgatása és ügyes-bajos ügyei mellett te magad is folyamatosan versenyzel. Milyen plusz terheket ró ez rád?
Lényegében semmilyet, hiszen imádom csinálni! Évtizedek óta a motorozás teszi teljessé az életem, az pedig további energiákat szabadít fel bennem, hogy nem csupán egyéni sportolóként vagyok jelen, hanem már csapatszinten is beírtuk a nevünket a sportszakmába. Ez az egész nem csak egy életstílus, szenvedély, vagy éppen motiváció, az idők során kicsit az ember vallásává is válik a motorozás, második családjává a versenyzőtársak. Utóbbi talán mindennél fontosabb tényező, és nagyon örülök neki, hogy az elmúlt évek talán legjobb közössége formálódik a tereprali szakágban.
 
 
Milyen tervekkel vágsz, vágtok neki a következő esztendőnek?
Mindig szeretnék, szeretnénk tovább fejlődni egy kicsit. Vannak konkrét terveink, ezekről egyelőre még nem rántanám le a leplet, de annyit elárulhatok, hogy 2022-ben mégtöbb külföldi versenyen akarunk rajthoz állni. Ezek között lesznek az elmúlt esztendőkből már jól ismert, visszatérő futamok, és új helyszínek is. Ha minden az elgondolásaink szerint alakul, akkor a jövő évet egy spanyolországi edzőtáborral fogjuk indítani, ám azt még nem tudom megmondani, hogy pontosan milyen bajnokságokban, mekkora létszámmal indulunk. Ezek még szervezés alatt állnak.
 
Mint minden sportágban, az off-road motorversenyzésben is tapasztalható az utánpótlás hiánya. Mit mondanál egy fiatalnak, miért fogjon bele a terepraliba?
Azért, mert olyan életre szóló élményekkel, barátságokkal, tartással és szemlélettel vértez fel ez a közeg, amelyet soha, sehol, semmilyen más sporttól nem kapsz meg! Tudom, hogy rengeteg tini, serdülő, fiatalember lelkesedik, sőt rajong az off-road motorozásért, így én bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban. Számos szakágnak komoly kultusza van Magyarországon, és előbb-utóbb minden kitartó ifjú motoros elér arra a pontra, hogy már nem elégszik meg az erdei veretéssel, és szervezett körülmények között akarja tovább húzni a gázt. Ez utóbbit nem csupán javasolnám, de tisztelettel kérném is: krosszosok, endurósok, terepes srácok, ne lépjetek tiltott ösvényre, inkább CSATLAKOZZATOK a Laller Racing Dakar Teamhez!
 
 
Lassan már decembert írunk. Hogyan készülsz az ünnepekre, mit fogsz csinálni? Adj egy kis betekintést a civil szférádba!
Szívesen adnék, ha lenne olyan… (nevet) A sportegyesület, a saját versenyzésem, és a Laller Car Service napi ügymenete mellett elég nehéz a klasszikus karácsonyi készülődés, valószínűleg a szenteste előtti utolsó pillanatokig az aknában állok, vagy az irodában ülök majd. Maga az ünnep természetesen szent és sérthetetlen lesz, amelyet a párommal és a szűk családi körrel fogok eltölteni. Igyekszem rápihenni a hosszú és eredményes évre, és igazából ugyanazokat fogom csinálni majd, amit ti is: jókat eszek, beszélgetek, és egy-egy pohár ital is belefér… (kacsint)
 
forrás: Laller Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.