A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.10.07, 11:06:00 | Utolsó módosítás: 2021.10.07, 11:06:00

Cimkék:

A versenyzésre kiéhezett terepmotorosok szeptember utolsó hétvégéjén Tamásiba utaztak le a 3P Transport Kft. Magyar Enduro Bajnokság 5-6. fordulójára, melyet a már jól ismert Tamási Enduro és Motocross egyesület rendezett figyelemre méltó külön eseménnyel, amellyel a nézők tekintetét sikerült 100 % - ig a motorosokra szegezni!

 

 

 

Pénteki napon szokás szerint sokan leutaztak, hogy feltérképezhessék a helyszínt, bejárják még a versenynap előtt a mért szakaszokat, no meg persze élvezhessék a szabad péntek estét, amely többek esetében egy önfeledt dajdajozásba torkollott!
 
 
 
Szombati nap eseményei:
Csodálatos őszi időre ébredhettek a versenyzők, sokan még az előző napi fáradalmakat próbálták kipihenni, de volt, akinek még játszott a fejébe a cintányéros együttes is, idézet Molnár Lázár # 542 ifjú titántól….
 
 
Szokásos rajtsorrend szerint indultak neki a versenyzők a napnak. Az I. o, veterán és II. o pilótáinak ezen a napon 3 kört, míg a többi kategóriának 2 kört kellett teljesítenie. Már az etap nyomvonal is tartogatott feladatot a versenyzőknek.
 
 
Az összekötő szakaszon két ponton alakítottak ki a rendezők úgymond Hard enduros nyomot, amelyek közül választhattak a bevállalós pilóták annak reményében, hogy vasárnap őket fogják a sorsolásnál kihúzni, mert igen, itt még ilyen is volt.
 
 
Annak az ügyes pilótának, aki teljesítette a feljárót, neve egy kalapba került, mellyel esélye nyílt az értékes nyereményekre. Többen éltek is a lehetőséggel ki így, ki úgy oldotta meg ezt a kiváltságos feladatot.
 
 
A szombati kötelező mértek után következett 17:00 órakor egy újdonságnak számító szuper teszt, melyet a Koppány partján alakítottak ki. Ez annyira nagy publikumot vonzott, hogy a töltésen nem nagyon lehetett szabad helyet találni, innen is szeretnénk gratulálni a szervezőknek, hogy ilyen kiváló újdonsággal örvendeztették meg az enduros társadalmat.
 
 
 
A szombati napon ismét hazai környezetben mutatkozó Zsigovits Norbert # 39 és a legfiatalabb harcos között ment az igazi meccs az egész nap folyamán. A csikóstöttősi endurcrosson mutatkozott megfázott állapota után, Liszka Roland # 78 újra top formában volt és Norbival kimondhatatlanul közel egymással azonos időket futottak. Végül Roli nyerte az első napot. Harmadikként pedig Gyenes Mani # 8 zárta a sort.
 
Kora délután útjukra indultak az Ifi versenyzők is kísérőikkel, ráadásul ismét egy lány volt a talpán, Kis Henrietta # 119, aki csak gyűrte az enduro pályát!
 
 
17:00 késő délután, mindenki nagy izgalommal várta a beharangozott úgy nevezett Super Testet, ahol a versenyzők párosával egy szinkron pályán tehették próbára tudásukat az extrém módon kialakított pályán illetve szórakoztatták a nagy létszámú nézősereget!
A siker maga óriási volt. Nem is volt kétség! Nagy showt csináltak a pilóták! Mindez, hogy igazi sztárparádé legyen Majosházi Péter, alias Majos, diktálta a tempót és szakszerűen kommentálta a kijelölt extrém pályán történt eseményeket. Ezzel is felejthetetlenné téve a nap eseményeit!
 
 
Eredmények:
 
Vasárnap:
Csodaszép időre ébredhettek a pilóták, viszont ez a nap is nagy kihívásokat tartogatott nekik. A pálya állapota az előző naphoz képest sokkal nehezebb lett, megjelentek a gödrök, rumplik illetve sok helyen a hihetetlen mély poros kanyarok, de voltak helyek, ahol már a gyökerek is előbukkantak a földből.
 
 
Ezzel óriási feladatot adva a versenyzőknek, ami fejben, de fizikálisan is hatalmas megterhelést jelentett nekik.
 
 
Mindezek ellenére másnap a pilóták java része javított a saját eredményén, előkelőbb pozícióra jutottak vagy netán pont elfáradtak vagy mentális nem tudtak képben lenni, ezt mások kihasználva feljebb kerültek.
 
 
A vasárnapi eredmények a versenyzők között az alábbi linken megtalálhatók, látva, hogy sokan magukhoz képes 10-20 akár 30 másodpercet is tudtak javítani. Abszolút értékelésben Liszka Roland # 78, Zsigovits Norbert # 39 és Gyenes Mani # 8 volt a két nap végén a három leggyorsabb mindenki közül.
 
 
 
 
Nincs idő tétovázni, motorokat felkészíteni, átnézni, hiszen október 9-10. – én egy ikonikus és minden enduros számára népszerű helyszínre látogathatunk el. Pécsen várják szeretettel a versenyzőket, ahol zseniális körülmények között tehetitek próbára magatokat!
 
 
Írta: Brenner Ádám # 29
Fotó: Enduro Világ
 
 

 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.