A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. szeptember 29., szerda
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.09.02, 12:08:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.02, 12:08:00

Cimkék:

Hétfőn rendezték a Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa harmadik fordulóját a Hungaroringen, ahol a New Times Racing három pilótája is nyeregbe pattant.

 Kecskés Bence vasárnap még Mugellóban húzta a gázt, hétfőn pedig egy Yamaha R6 nyergében körözött a Hungaroringen. Hozzá hasonlóan Ernszt Norbert is egy 600-as motorral, egy Suzukival szállt harcba a pontokért. Ádám Róbert a közelmúltban vásárolt R3-as Yamahájával mérettette meg magát az SSP300-asok között.

 A versenynap első szabadedzésén a csapat versenyzői nem vettek részt az előző este aláhullott csapadék miatt. Emiatt, számukra egy időmérővel indult a Gyorsasági OB és Kupa harmadik fordulója. Az első mért edzésen mindenki igyekezett megtalálni a megfelelő beállításokat. Robi például áttételt cserélt, mert nem bizonyult megfelelőnek, ami fent volt. A többiek is apró, tapadást és kezelhetőséget javító módosításokat eszközöltek a motorjaikon. Mire ezekkel végeztek, már kezdetét is vette a második időmérő, ahol az NTR tagjai egytől-egyig gyorsultak. Olyannyira, hogy Bence a 2. , Norbi a 11., Robi pedig a kategóriájának 5. helyére kvalifikálta magát.

 A délután megrendezésre kerülő futamon a három motoros egy versenyetapban, de két külön kategóriában állt rajthoz. A lámpák kialvása után megkezdődtek a helyezkedések, Bence próbálta tartani a második pozíciót, végül egy hibát követően megelőzték, így harmadik lett. Mégis a dobogó második fokára állhatott fel, mivel az első helyen végző motoros lemondott a pontjairól és a helyezésről... Eközben Norbi is szépen felküzdötte magát a negyedik helyig, úgy, hogy szinte megfutotta az ideális köridejét. Robi egészen a kategóriájának harmadik helyéig jött előre, amikor az első helyért küzdő két versenytársa összeakadt és elesett. Így végül elsőként intette le a kockás zászló.

 A New Times Racing vezetése elégedett a versenyzőik teljesítményével, hiszen mindhárom motorosuk pontszerző helyen végzett és Norbi is csak egy hajszállal maradt le a dobogóról. Szóval összességében egy nagyon kellemes napot tudhat maga mögött a csapat. Továbbá szeretnék megköszönni a lehetőséget Németh Andrásnak, a MAMS-nak és a támogatóinknak.

A Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa következő fordulóját szeptember 20.-án, a Slovakiaringen rendezik majd.

Fotók: Kőházy Tamás

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.