A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.07.08, 11:22:00 | Utolsó módosítás: 2021.07.08, 11:22:00

Cimkék:

Hosszú kihagyás után Imolában folytatódott az Elf CIV, vagyis az Olasz Gyorsasági Bajnokság, amely Premoto3-as kategóriájában a New Times Racing versenyzője Kecskés Bence is rajthoz állt.
 


A szokásostól eltérően pénteken kezdődött a program egy szabadedzéssel és egy időmérővel. Utóbbin, Bence a tapasztalt váltó probléma ellenére is a 17. helyen végzett a népes 36 fős mezőnyben.

Szombaton egy mért edzést és egy versenyt rendeztek a Bolognához közeli aszfaltcsíkon. Az NTR versenyzője szintén a 17. leggyorsabb volt, így ebből a rajtkockából vághatott neki a hétvége első futamának. A lámpák kialvását követően jó rajtot vett, azonban a pozíciószerzés reményében történő helyezkedések alkalmával többen összeértek előtte, így neki is el kellett vennie a gázt a nagyobb baleset elkerülése érdekében. Ennek következtében hátra esett, de elkezdte szépen ledolgozni hátrányát, amikor a 19. helyen motorozva furcsa hangot hallott a váltó irányából, amely először csak ritkán, majd minden vissza gangolásnál jelentkezett.
 
Bence egy roppant érett döntést hozott, hiszen 4 körrel a vége előtt kiállt a versenyből, ahol egyébként sem pontokért harcolt. Inkább a saját- és motorja épségét tartotta szem előtt, bízva abban, hogy a második futamon már pontokért tud majd küzdeni.
 


A vasárnapi warm up-on kiderült, hogy a váltó vezérlő elektronikája okozta az előző nap tapasztalt fura jelenséget. A csapat szerencsére orvosolta a problémát, így a magyar versenyző a lámpák kialvása után nagy elánnal vágott neki a kitűzött célnak, ami nem más volt mint a pontszerzés... Szépen tartotta a 17. pozíciót, pedig még egyik versenyzőtársával is összeakadt. Nem sokkal a rajt után egy nagy baleset miatt piros zászlóval leintették a futamot. Az újraindítást mindenki a korábban megszerzett helyről várhatta, Bence komoly csatázások, taktikázás és átgondolt motorozás után a 15., pontszerző helyen zárta az imolai versenyhétvégét...

A bajnokság július végén Misanóban folytatódik majd.

Írta : Háfra Zsolt
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.