A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. június 06., kedd
Hírek

Míg az NTR néhány versenyzője a MAMI Kupa második fordulóján, Máriapócson kezdte a hétvégét, addig Ádám Róbert a Szlovákiaringen motorozott

Zólyomi Andrea | 2021.06.30, 12:48:00 | Utolsó módosítás: 2021.06.30, 12:48:00

Cimkék:

Máriapócson már a pénteki szabadedzésekkel megkezdődött a hétvége, ahol a 125 4T harmadik felmenetelén sajnos Kamen Popov elesett és az elszenvedett sérülés miatt nem tudta folytatni a MAMI Kupa második versenyhétvégét. Ezúton is szeretnénk mielőbbi felépülést kívánni neki.
 


Így Borsándi Botond képviselte a csapatot a további két napon, aki csapattársáért versenyzett. Ez akkora erőt adott neki, hogy mindkét futamon magabiztosan és pontosan motorozott és szép eredményeket ért el. Az instrukciókat betartva 10 másodpercet gyorsult az edzéseken elért köridőkhöz képest. Szombaton egy időmérő és egy verseny várt Botondra, aki a harmadik helyről várta a rajtot. Egy nagyon szép előzés után pedig a második helyen intette le a kockás zászló. Vasárnap két mért edzés és egy futam várt a 125 4T kategória motorosaira. Borsándi Botond a második leggyorsabb időt motorozta, így onnan is várta a lámpák kialvását, majd egy nagyon okos motorozással sikerült megtartania pozícióját és felállhatott a dobogó második fokára.
 


A kötelező programok után a csapat meglátogatta Kament, Botond pedig neki ajándékozta a hétvégén megszerzett egyik kupáját, ami a csapatvezetést is jó érzésekkel töltötte el.

Eközben Ádám Róbert a Szlovákaringen gyűjtötte a tapasztalatokat. Mivel korábban nem motorozott ezen a pályán, így a nulláról kellett kezdeni az építkezést. Az edzések alkalmával szépen fokozatosan sikerült megtalálni a megfelelő íveket, a kigyorsítási, érintési és fékpontokat. A második napon már a köridőkben is látszódott a befektetett munka, ugyanis 10 másodpercet javult az előző nap délelőtt futott leggyorsabb köréhez képest.
 


Róbert bízik benne, hogy a megszerzett tapasztalatokat a két hét múlva megrendezésre kerülő Országos Bajnokság keretein belül dobogós helyezésekre tudja majd váltani.

Forrás: Háfra Zsolt – New Times Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.