A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.05.12, 10:51:00 | Utolsó módosítás: 2021.05.12, 10:51:00

Cimkék:

Valójában nem ez lett volna a cikk címe. Én sem így terveztem. Abban biztos voltam, hogy Márk megnyeri az idei második Endurocross versenyét is, de hogy egy ilyen borzasztó baleset is közbeszól, és még ez sem tántorította el attól, hogy beguruljon az első helyre, az valami elképesztő dolog.
 
 
 
Két hete Tamásiban indult Márk egy jó rajttal, de egy kis hiba folytán egy időre vetélytársra akadt, akivel egy darabig ment a macska egér harc. Végül az élre állva komoly előnnyel nyerte meg a versenyt, így nyugodtan készülhetett a szombati Béri versenyre.
 
 
 
Kis köbcentivel is lehet nagyot menni.
Így terveztem. Ez lett volna a lényeg. Ez lett volna a cím.
De a balesetek nem mindig elkerülhetők, talán néha így van megírva, hiába mész jobbra, hiába mész balra, akkor is rád esik a zongora.
A béri versenyen nem akadt ellenfélre, a két óra alatt  – ahogy ismerem –  csak önmagával harcolt. Az utolsó kör elején hatalmas sebességgel csapódott neki egy fának, mert nem tudta rendesen befordítani motorját, s bár azonnal szanaszét tört a sípcsontja és csak a csizma tartotta lábfejét, ő visszakapaszkodott a motorra, hogy kijöhessen az erdőből, s mielőtt a mentőkhöz gurul azért megnyerje a versenyt.
Hogy még egy kicsit nehezebb legyen a dolga, a motoron széttört a váltókar, s kézzel nyúlt le, hogy felpakolja harmadikba.
 
 
 
A mentő azonnal bevitte a Salgótarjáni Kórházba, ahol megvizsgálták, megröntgenezték, majd átszállították a Budapesti Péterfy Kórházba, ahol bevasalták a lábát. A nagyszárkapocs csont ahogy a fényképen is látszik teljesen eltört, késő este gerincbe adott érzéstelenítővel műtötték, jelen pillanatban lábadozik, mire olvassátok, már otthonában fog pihenni hat hétig, hogy aztán újra elkezdhesse terhelni magát

 

szerző: Boross Évi

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.