A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.05.11, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2021.05.11, 09:41:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén Pápócon kezdődött meg a 2021-es magyar tereprali szezon, a kis Vas megyei faluban olyan mennyiségű és minőségű mezőny jött össze, amelyre még nemzetközi szinten is elismerően csettintenének. A motorosok között Horváth Lajos „Laller” és csapata, a Laller Racing Dakar Team is képviseltette magát.
 
 
Magyarország legnagyobb motoros off-road egyesületét vezető Lallernek ez már a szezon második versenye volt, a váci versenyző a Baja Drawsko Pomorskie után ezúttal hazai pályákon száguldozott:
 
„Nagy örömünkre szolgált - talán beszélhetek többesszámban - , hogy idén végre idejében elindult a hazai tereprali szezon. Mindig nagy örömmel érkezünk meg ide Pápócra, a Riverside Bajára, ahol rendszerint kitűnő pályák, kedves helyiek, és a Szamáristálló Pizzéria révén remek vendéglátás is vár bennünket. A verseny előtt kicsit aggasztott, hogy a motorosok java része már egy éve nem versenyzett, és ez a későbbiekben sajnos problémát is okozott. Maga a verseny pénteken, kétszer 15 kilométer szuperspeciál szakasszal indult, ahol az időjárás nem volt épp kegyes hozzánk. Változatos pályákon mentünk, erdőn és mezőn keresztül, majd másnap érkezett az igazi kihívás, a több, mint 220 kilométer mért szakasz, méghozzá négy felvonásban. Szombaton már kegyesebb arcát mutatta a májusi ősz, a nyomok elkezdtek száradni, annyira, hogy a nap végére már porzott is a határ. Ezzel egyenesen arányosan a tempó is megnőtt, mi pedig látványos csatákat vívhattunk, és végre motorozhattunk egy jót ezeken az ismerős pályákon.
 
 
Én a magam részéről nem foglalkoztam az eredménnyel, csupán élvezni szerettem volna a motorozást, és ez hibátlanul meg is valósult. Csak azt sajnálom, hogy nézőközönség nem lehetett jelen, de néhány lelkes pápóci lakos kijött buzdítani bennünket, ami nagyon jólesett. Sajnos szomorú események is történtek a futam zárónapján, hiszen barátom és csapattársam, Dervadelin Tamás bukott, és súlyos sérüléseket szenvedett. A verseny után jött az újabb rossz hír, miszerint a szintén nagyot eső Jozef Oprchal bajtársunkat is kórházban ápolják. Innen is szeretnék jobbulást kívánni a két srácnak, valamint megköszönni a szervezők nagyszerű munkáját, hiszen a történtek ellenére szuper versenyt futhattunk, és minden idők egyik legnagyobb mezőnye jött össze a Riverside Baján. Személyes motivációm, hogy a poraiból feltámasztott motoros mezőnyt a jövőben is összetartsuk!” - nyilatkozta a Dakart kétszer is megjárt Laller.
 
A tereprali OB június elején Romániában folytatódik, a Baja Satu Mare eseményeiről mi is beszámolunk majd.
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.