A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.05.06, 13:01:00 | Utolsó módosítás: 2021.05.06, 13:01:00

Cimkék:

2021. május 1-től a sporttevékenység gyakorlása, sportesemények látogatása a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: 484/2020-as kormányrendelet), valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozata kapcsán a sportrendezvényekre vonatkozó egyes szabályokról szóló 202/2021. (IV. 29.) Korm. rendeletben szabályozott.
 
A versenyző (életkorától függetlenül) és az őt felkészítő sportszakember mentesül a védettségi igazolvány bemutatásától.  
 
Sportszakembernek nem minősül a versenyző kísérője, családtagja.
 
Sportlétesítményben versenyzés vagy edzés céljából a versenyző és felkészítője a nap bármely órájában, a tizennyolc év alatti versenyző és felkészítője reggel öt és éjjel 11 óra között lehet tartózkodni.
 
A sportlétesítménybe való beléptetést megelőzően a versenyző a versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét igazolja.
 
A sportrendezvények nézőként való látogatása, a sportlétesítmények használata nem versenyzők (tehát MAMS versenyzői licenccel nem rendelkezők) számára is lehetségessé válik a módosítások hatályba lépésével, ha koronavírus ellen védett személynek minősülnek. Koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.
 
A sportrendezvényen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy abban az esetben vehet részt, ha a sportrendezvény tervezett befejezési időpontja legkésőbb este 11 óra.
 
A sportrendezvény szervezője, alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát a 484/2020-as kormányrendeletben meghatározott módon nem igazolja.
 
A sportrendezvényen foglalkoztatott személy számára - ide nem értve a sportrendezvény esetében a versenyzőket és az őket felkészítő sportszakembereket - a maszkhasználat szabályait a sportrendezvény szervezője határozza meg azzal, hogy
a) a sportrendezvényen foglalkoztatott személy - ide nem értve a sportrendezvény esetében a versenyzőket és az őket felkészítő sportszakembereket, valamint a kulturális esemény esetében a fellépőket -, ha a koronavírus elleni védettséget a 484/2020-as kormányrendeletben meghatározott módon a szervező felé nem igazolja, köteles a sportrendezvény befejezéséig maszkot viselni,
b)a maszkhasználatot nem tilthatja meg.
 
 
A sportrendezvényen nézőként tartózkodó koronavírus ellen védett személy és a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nem köteles maszkot viselni.
 
A sportrendezvény (a MAMS versenynaptárában szereplő, MAMS versenyrendszeréhez tartozó verseny, valamint a regisztrációs verseny) tehát megtartható nézőkkel, ha azok rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.
 
Résztvevő lehet az, aki rendelkezik licenccel, vagy regisztrációs verseny esetén az is, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.