A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.04.28, 16:13:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.28, 16:13:00

Cimkék:

Magyarország Kormánya a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: 194/2021-es Korm. rendelet) a védelmi intézkedések lazításáról döntött. A rendelet a jelen tájékoztató közzétételekor még nem hatályos, a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lép hatályba, tehát rendelkezéseit attól a naptól lehet alkalmazni, mihelyt azt a belügyminiszter a Magyar Közlönyben közzétett határozatában megállapítja.
 
A sporttevékenység gyakorlása, sportesemények látogatása a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: 484/2020-as kormányrendelet) szabályozott, annak a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben megállapított, tehát biztosnak mondható várható változásait mutatja be a jelen tájékoztató.
 
A sportrendezvények nézőként való látogatása, a sportlétesítmények használata nem versenyzők (tehát MAMS versenyzői licenccel nem rendelkezők) számára is lehetségessé válik a módosítások hatályba lépésével, ha koronavírus ellen védett személynek minősülnek. Koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.
 
A sportrendezvényen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy abban az esetben vehet részt, ha a sportrendezvény tervezett befejezési időpontja legkésőbb este 11 óra.
 
Sportlétesítményben versenyzés vagy edzés céljából reggel öt és éjjel 11 óra között lehet tartózkodni.
 
A sportrendezvény szervezője, alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát a 484/2020-as kormányrendeletben meghatározott módon nem igazolja.
 
A sportrendezvényen foglalkoztatott személy számára - ide nem értve a sportrendezvény esetében a versenyzőket és az őket felkészítő sportszakembereket - a maszkhasználat szabályait a sportrendezvény szervezője határozza meg azzal, hogy
a) a sportrendezvényen foglalkoztatott személy - ide nem értve a sportrendezvény esetében a versenyzőket és az őket felkészítő sportszakembereket, valamint a kulturális esemény esetében a fellépőket -, ha a koronavírus elleni védettséget a 484/2020-as kormányrendeletben meghatározott módon a szervező felé nem igazolja, köteles a sportrendezvény befejezéséig maszkot viselni,
b)a maszkhasználatot nem tilthatja meg.
 
A sportrendezvényen nézőként tartózkodó koronavírus ellen védett személy és a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nem köteles maszkot viselni.
 
A sportrendezvény (a MAMS versenynaptárában szereplő, MAMS versenyrendszeréhez tartozó verseny, valamint a regisztrációs verseny) tehát megtartható nézőkkel, ha azok rendelkeznek védettségi igazolással.
 
Résztvevő lehet az, aki licenccel rendelkező versenyző vagy regisztrációs verseny esetén az is, aki rendelkezik védettségi igazolással.
 
Hermann Henrik
elnök
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.