A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

A New Times Racing versenyzője, Kecskés Bence a 2021-es szezon első versenyhétvégéjéről bizakodóan tért haza

Zólyomi Andrea | 2021.04.20, 11:59:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.20, 11:59:00

Cimkék:

A magyar versenyző és családja szerdán megérkeztek Mugellóba, ahol a csütörtöki szabadedzéseken már nyeregbe is pattant. Csapatával igyekezett megtalálni a legideálisabb beállításokat. Bence folyamatosan egy technikai hibára panaszkodott, ami nem volt látható a telemetriában, így csak egy szakavatott szem szúrhatta ki, hogy a problémát a kuplungszerkezet két tárcsájának anyagminőségbeli különbözősége okozza. Sajnos csak a két időmérő után lett meg a probléma forrása, így a mért edzéseken a 23. helyen végzett.
 


Szombaton a tavaszinak mondható 13 Celsius fok mellé hideg szél társul. Az NTR pilótája az első versenyen javított az időmérős körén, ráadásul 8 helyet előzve, a 15. pontszerző helyen intette le a kockás zászló.
 


A vasárnapi warm up-on Bence folyamatosan gyorsult. Az ottani jó ritmust sikerült átvinnie a futamra is, ahol már olyan jól ki tudta motorozni a technikát, hogy a váltó végáttétele rövidnek bizonyult. Ráadásul a hűvös miatt le kellett ragasztani a hűtőrács egy részét, ennek eredményeképp viszont elkezdett túlmelegedni a motor, így arra is figyelnie kellett, hogy ne érje el a kritikus tartományt a hőfok. Bence megfontolt motorozással is hatalmas csatákban vett részt. Az egyenesekben elvesztett időt próbálta visszahozni a kanyarokban. Végül pedig a 18. helyen ért célba.
 


Kecskés Bencének sikerült felemelkednie korábbi felelmein, melyet a pálya egyedi furcsaságai ültettek el benne. Ennek köszönhetően pontszerző helyen végzett, a népes, 35 fős mezőnyben. A csapata elégedett a teljesítményével. Nincs megállás, hiszen a következő fordulót május 15-16-án rendezik Misanóban.

Írta: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.