A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.04.14, 11:50:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.14, 11:50:00

Cimkék:

Hosszú idő után végre megtört a jég, és a lengyelországi Baja Drawsko Pomorskie-val időben megkezdődött a 2021-es tereprali szezon. A nyitányon a Laller Racing Dakar Team is képviseltette magát, és Horváth Lajos „Laller”, valamint Kárpáti Péter is sikeresen teljesítette az igencsak keménynek bizonyuló versenyt.
 
 
Már a kiutazás is kalandos volt, de a magyar motoros különítménynél nem bánták meg, hogy bevállalták a csaknem 2000 kilométeres túrát:
 
„A Tátrán keresztül vezetett az utunk, és ez bizony okozott meredek pillanatokat: csaknem 20 cm-es hó fogadott bennünket a hegyek között. Ezzel még nem volt vége az izgalmaknak, mert a lengyel autópályán akadt egy kis félreértés a szállítójármű, na meg a hozzákapcsolt vontatmány miatt, de némi késéssel mégiscsak célt értünk. Másnap elrendeztük a gépátvételt, majd teszteltünk és briefingen voltunk, ami szintén érdekesen alakult, mert az egyiknél az odavezető út közlése, a másiknál pedig a kommunikáció is egy online applikáción keresztül zajlott. Ez rendesen akadozott, lévén a teszt pontos helye nem érkezett meg, így magunknak kellett azt megkeresni, és stb… Hála az égnek, a pályákat még nem sikerült „virtualizálni”, így egy 20 kilométeres speciállal végre megnyitottuk a Baja Drawsko Pomorskie-t! Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, nyakig verettük a sárban, a viharos szél pedig eltörte a szervizsátrunk lábát, de azt hiszem, mindannyiunknak hiányzott már ez a hamisítatlan tereprali feeling.
 
 
Az utolsó napra jutott a verseny színe-java, 140 kilométer, három celsiusban, és szakadó esőben - nyitásnak. Az első 70 km az erdőben, a sárban, és a gigantikus nyomvályúkban embert próbáló volt, de a következő 70-re egy valódi álomként fogok visszaemlékezni! Egy mélyhomokos részen vezetett végig a nyomvonal, ahol komoly tempót mehettünk, én magam helyenként 150/160-el is haladtam, amit rettentő módon élveztem. A következő körben ennek már csak a felét teljesítettük, ismét erdei körülmények között. Az előttünk haladó autók tették a dolgukat, széthordták a vizet, így egy sokkal jobb állapotú, ám igencsak mély pálya várta a motorosokat. Büszke vagyok, hogy mind Kárpáti Péter, mind jómagam célba értünk, és természetesen szeretném megköszönni a szervizes kollégánk munkáját is! Azt gondolom, kezdésnek elég tökös volt ez a történet, mellette pedig őszintén remélem, hogy egész évre leadóztunk az ördögnek! Ismét sokat tanultunk és tapasztaltunk, számomra nagy öröm, hogy az új motorom minden körülmény között megállja a helyét, már csak nekem kell elhinni azt, amit ez a gép tud!” - mondta el Horváth Lajos.
 
 
A fiúk nem sokat pihenhetnek, hiszen pár héten belül a hazai bajnokság is elstartol, a Riverside Baja-val.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.