A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.04.14, 11:47:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.14, 11:47:00

Cimkék:

 

 

Esztergomban hétvégén megkezdődött a magyar országos motokrossz bajnokság, ahol az MX2-es mezőnyben Liszka Roland is rajthoz állt. 2021 első bajnoki fordulóját Roland vegyes tapasztalatokkal zárta, az egyik szeme sír, a másik pedig nevet.
 
 
Harminc induló, bivalyerős nemzetközi mezőny, ideális versenyidő, ám sajnos továbbra is zárt kapuk fogadták a bajnokság résztvevőit, a Laller Racing Dakar Team versenyzője ennek ellenére mellszélességgel vetette magát a munkába:
 
„A szabadedzésen igyekeztem felmérni a pályát, az ugrókat, és próbáltam minél jobban belerázódni a ritmusba. A kvalifikációra gyúrtam, amiben viszont bánatomra hagytam némi időt, szóval lehetett volna jobb is, de az elmegy kategóriába belefért. Ezután következett az első futam, ahol elrontottam a rajtot, és sajnos eléggé hátra estem. Innen indítottam meg a felzárkózást, de még mielőtt igazán sokat javíthattam volna, elfogyott a fóliám, és le kellett vennem a szemüvegem. Itt elvesztettem minden esélyem, mert borzasztóan felverték rám a sarat, és semmit nem láttam. Végül a nyolcadik helyen végeztem, majd következett a második futam, ahol már némileg jobban kijött a lépés.
 
 
Erősebben sikerült a start, a középmezőny elejéből gyorsan megindultam felfelé. Egy cseh ellenféllel jókat csatáztam, és végül ötödikként értem célt, de mint később kiderült, nem tarthattam meg ezt a pozíciót. Sárga zászló alatt ugrottam el, így a hatodik helyre soroltak vissza… Én nem érzem úgy, hogy szabálytalanságot követtem volna el, de természetesen elfogadtam a döntést. Volt már jobb hétvégém, de hiszem, hogy ezekre az élményekre is szükség van ahhoz, hogy egy erősebb és komplexebb versenyző váljon belőlem. Nincs megállás, megyünk tovább ezerrel, melynek részeként hamarosan egy remek hírt jelenthetek be nektek!”
 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.