A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

A H-Moto Team versenyzője dupla dobogóval zárta le a 2020-as szezont a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategória hétvégi futamain

Zólyomi Andrea | 2020.11.10, 10:10:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.10, 10:10:00

Cimkék:

 
A H-Moto Team élversenyzője feltette a pontot az i-re, az egyébként sikeres csonka szezonjára, hiszen kétszer is dobogóra állhatott – mind a kettő futamon második lett – Jerezben a hétvégén rendezett Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamainak Open 1000-es kategóriájában. Kovács Bálint ezúttal is a NEW2Project csapat pilótájaként állt rajthoz, és az összevont értékelésben – közösen versenyzett a Superbike és az Open 1000 – előbb a 12., majd a 10. helyen zárt, így összesen 10 pontot szerzett a világsztároktól hemzsegő bajnokságban.
 
 
Kovács Bálint bebizonyította, hogy a rosszul végződő főpróbát bizony sikeres előadás követ. Az Andalúz Bajnokság Open 1000-es kategóriájában egy héttel korábban eleső 19 éves motoros ezúttal az Open 1000-es kategóriában kétszer is a második helyen végzett cseh csapata, aNew2Projekt Yamahájának nyergében. Az abszolút értékelésben, ahol együtt értékelték a közösen versenyző Superbike és az Open 1000 kategóriákat, összesen 10 pontot szerzett, miután szombaton a 15. rajtkockából indulva 12., míg vasárnap a 10. helyen zárt. Mindezt nem akármilyen erősségű mezőnyben! Ugyanis az Angel Nietóról elnevezett pályán ott motorozott többek között az idei Moto-E Világkupát megnyerő Jordi Torres vagy éppenséggel az Endurance-világbajnokságon győztes Jeremy Guarnoni, vagy éppen a korábbi vb-menő Roman Ramos, Carmelo Morales vagy Marc Alcoba. Bálint ezzel a szerepléssel méltóképpen fejezte be a 2020-as, a járványügyi helyzet miatt csonka idényét, hiszen korábban élete első Superbike szezonjában az élen zárta a pontversenyt az Alpok Adria Sorozatban, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett második helyén végzett a New2Project versenyzőjeként.
 
 

„Bevallom, nagyon elfáradtam ezen a hétvégén, ám büszke vagyok arra, amit elértem. A szombati időmérőt esőben rendezték, és én ennek megfelelően igencsak óvatosan róttam a köröket. Eleve azzal a céllal mentem ki az aszfaltra, hogy minél több kört teljesítsek, miközben a végére sikerüljön egy igazán gyors kört összeraknom. Az utolsó körre minden összeállt, rengeteget javítottam az időmön, ám a mezőny erősségét jól mutatja, hogy ez is mindössze a 15. rajtpozícióra volt elegendő. A rajtom jól sikerült, ám a kettes kanyarban rosszul mértem fel a lehetőségeimet, így visszaestem. Körökön keresztül vívtam egy lassabb csoporttal, és mire áthámoztam magam rajtuk, rengeteg időt veszítettem. Mindenesetre onnantól kezdve sokkal jobb köridőket értem el, és végül az összetettben a 12., míg az Open 1000-ben pedig a második helyen intettek le. A vasárnap sok mindenért kárpótolt, hiszen egy jó rajtot követően feljöttem a tizedik helyig, és sokkal jobb tempóra voltam képes, mint szombaton. Végig hatalmas csatában voltam az Open 1000 első helyéért, ám végül ismételten másodiknak intettek le, míg összetettben megőriztem a tizedik pozíciómat. Ami a leglényegesebb, hogy két másodpercet tudtam javítani az addigi legjobb köridőmön. Ez a két hét nagyon komoly erőfelmérő volt a számomra, hiszen felmérhettem, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságának élmenőihez képest hol is tartok. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznem az elért eredményeim miatt, köszönöm a csapatomnak, hogy a körülmények ellenére ilyen komoly szezont tudtak számomra biztosítani” – jelentette ki Kovács Bálint, aki most pár napig kipiheni a szezont, majd a felsőfokú tanulmányaira fordítja a fő figyelmet. 

 

 

 

 

 

Fotó: H-Moto Team

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.