A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. szeptember 23., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.10.09, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2020.10.12, 09:24:00

Cimkék:

Varga Tibike, a Forty Racing 13 éves versenyzője sikeresen teljesítette a DORNA által szervezett Northern Talent Cup első szezonját és 26 versenyző közül a 13. helyen zárta a szezont. Ugyan nem így szerette volna a csapat befejezni az NTC nyitó szezonját, de így is büszkén és ambíciókkal teli nézünk a 2021-es szezon elé!

 

 

Tibikét az utolsó, Csehországban megrendezett versenyre elkísérte Győrfi Alen, mentora és csapatfőnöke is.  A csapat már nagyon várta ezt a versenyt, mivel ezen a pályán Tibike már ment előzőleg. Viszont az előző hétvégi hideg és esős hockenheimi versenyen Tibike csúnyán megfázott és az egész hétvégét lázasan teljesítette. Sajnos az egyhetes láz végigkísérte a versenyt követő héten is, így a szezonzáró Brno-i futamra teljesen kimerülten, de rendkívül elszántan érkezett. Szerencsére az első szabadedzésre elmúltak a tünetek. Korábban már ment ezen a pályan, így a csapat joggal gondolta, hogy ez az előnyére fog válni. A láz elmúlt, így biztosak voltunk a jó szereplésben. Az első szabadedzés után aztán jött a hidegzuhanyként érkező valóság. Tibikének semmi energiája nem maradt, és rettenetesen elfáradt motorozás közben, igy csak a 14. helyre tudta kvalifikálni magát.

 

 
 
Győrfi Alen csapatfőnök: “Egy igazán nehéz hétvégén vagyunk túl minden szempontból, Tibikének is igazán nehéz dolga volt hiszen az időjárás sem kedvezett, de egy másik szempontból is nagy lépést tett előre. Büszke vagyok rá hogy ezt a lépést sikerült megtennie hiszen egy motorversenyző életében muszáj átélnie ezeket ha egyről a kettőre akar jutni. Sajnos az első versenyen egy technikai hiba végett nem tudott indulni, de a második versenyen már egy hatalmas felzárkózást tudott mutatni és a boly élén végezni. Nagyon nagy csatákat vívott és büszkék vagyunk rá, hogy ezekből győztesen jött ki. Remélem jövőre innen folytatjuk.”
 
 
Varga Tibike: “A totális kimerültség mellet más megpróbáltatások is hátráltattak, hogy úgy teljesitsem ezt a hétvégét ahogy szerettem volna. Az első verseny felvezető körén leesett a kuplung kar. A rajtrácson sajnos nem tudtuk megcsinalni így nem indulhattam el az első versenyen. A második versenyen már elindultam és egy borzasztó rajtot követően a 19. helyen találtam magam. 10 köröm volt, hogy feljebb zárkózzak ami többé-kevésbé sikerült, ugyanis a 11. helyen intettek le! Az utolsó két körre a motorom is teljesen elerőtlenedett. A benne lévő 40 üzemóra alatt komoly megpróbáltatások érték. Az utolsó köreimben 10km/órával kevesebbet tudott, de szerencsére ki bírta a versenyt.. A csapat és én is elégedettek vagyunk az előzményeket tekintve. Nagyon nehéz volt ez a hétvége és köszönöm mindenkinek aki értem szurkolt!
Rendkívül várom már a következő szezont amire még jobban koncentrálva, komoly téli edzések után fogok érkezni.”
 
Fotók: NTC

  

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.