A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

A H-Moto Team 19 éves versenyzője, Kovács Bálint az időmérőn remekelt az IDM királykategóriájában, ám a futamokon még megmutatkozott a rutintalansága

Zólyomi Andrea | 2020.09.30, 09:46:00 | Utolsó módosítás: 2020.09.30, 09:46:00

Cimkék:

A H-Moto Team élversenyzője számára az idei csonka szezon egy újabb nagy megmérettetéssel folytatódott. Kovács Bálint ugyanis az IDM Superbike korábbi bajnokcsapatának – Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi – tagjaként állt rajthoz a királykategóriában a német bajnokság hockenheimi versenyhétvégéjén. A 19 éves motoros az időmérőn meseszerűen teljesítve az első sorba kvalifikálta magát, ám a versenyeken kijött a rutintalansága. A hétvégén háromszor is bukott, ám így sem vallott szégyent a Yamaha R1-es nyergében.

 
 
Abszolút nem vallott szégyent Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője az elmúlt hétvégén Hockenheimben, ahol az extraklasszisokkal bővelkedő IDM Superbike kategóriájában állt rajthoz. A 19 éves motoros idén remekel a különböző nemzetközi sorozatokban: cseh csapatával, a New2Projecttel vezeti az Alpok Adria Bajnokság Superbike kategóriájának összetettjét, míg a cseh bajnokságban, az Open 1000-ben pedig a második helyen várja a folytatást. Most viszont az IDM 2016-os bajnokcsapata, a Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi motorosaként kellett bizonyítania a rendkívül erős német bajnokság királykategóriájában. Bálint megállta a helyét, a szabadedzéseken folyamatosan gyorsult, megszokta a motort és a csapatot, és a pénteki nap végére már a 12. köridő volt az övé. Az időmérőn nyújtott teljesítményére aztán sokan felkapták a fejüket, ugyanis a magyar versenyző olyanokat utasított maga mögé, mint a korábbi MotoGP-pilóta, az idei összes futamot megnyerő Jonas Folger, vagy a sorozat előző két idényben bajnoki címet szerző ukrán Ilija Michalchik. Bálint fantasztikus kört összerakva a harmadik lett, így vasárnap mindkét futamon az első sorból várhatta a piros lámpák kialvását. Sajnos azonban a 19 éves motoros a versenyeken nem tudta megismételni a kvalifikáción nyújtott teljesítményét, és az első viadalon a 16., míg a másodikon a 17. helyen végzett. Persze szégyenkeznie nem kell, a szombati időmérős eredménye megmutatta, mire lehet képes, ha tanul a mostani tapasztalataiból.
 
 
„Egy biztos, tanulni jöttem Hockenheimbe, és biztos vagyok abban, hogy hasznosítani fogom az elmúlt napok tapasztalatait. Tény és való, nem minden úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Az időmérős teljesítményem a hétvége legnagyobb pozitívuma, álmomban sem gondoltam, hogy az első IDM Superbike versenyhétvégémen sikerül a harmadik rajtkockát megszereznem. Sajnos azonban ehhez a villanáshoz három bukás is hozzátartozott, ami nagyon megnehezítette számomra a vasárnapi versenyeket. Egyszerűen elment az önbizalmam, nem hittem abban, hogy a futamokon is képes lehetek olyan teljesítményre, mint az időmérőn. Az első futamot szabadedzésként fogtuk fel, megnéztük, hogy a motorral minden rendben van-e, majd a második futamon ennek ismeretében szerettünk volna egy jobb eredményt erlérni. A rossz rajtom ellenére elmentem az elejével, ám a harmadik kanyarban jött a gond, és csak nagy szerencsével nem buktam egy hatalmasat. Kifejeltem a plexit, ami eltört, és így kellett teljesítenem a versenytávot. A korábbi esések következtében ráadásul elkezdtek fájni már a végtagjaim is, de ennek ellenére végigmentem, bizonyítva, hogy akár ilyen állapotban is képes vagyok egy ilyen mezőnyben célba érni” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
 
 
fotó: H-Moto Team

    

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.