A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.09.21, 09:22:00 | Utolsó módosítás: 2020.09.21, 09:22:00

Cimkék:

A Forty Racing ifjú tehetsége, Varga Tibike remekül szerepel a Dorna által szervezett utánpótlás-sorozatban, a Northern Talent Cup-ban. Az első versenyhétvégén egy bukás után előbb a 11., majd a következő hétvégén már a 6., és a 4. helyen végzett a 23 fős mezőnyben.

 

 

 

Varga Tibike a Forty Racing 13 éves versenyzője, túl van az első megmérettetésen a Dorna által rendezett Northern Talent Cup-ban. Sachsenringen rendezték az első két futamot a válogatott fiataloknak. Tibike két szabadedzés után és egy “rossz” kvalifikációt követően a 11. helyről rajtolt. Nem aggódott, mivel a versenytempója sokkal erősebb volt. Az első versenyen egészen a 4. helyig menetelt, amikor a célegyenes végén elcsúszott! Sajnos Tibike és a motor is sérült! Medical center, kórház lett belőle, így kétséges volt a második versenyen való elindulás! Végül egy komoly vizsgálat után mégis elengedték. A kis (szikla) bedagadt bokával hősiesen végig csinálta a 17 kört és a 11. helyen intették le.
 
 
 
Györfi Alen Csapatfőnök: “Biztunk abban, hogy Tibike, a  teszten mutatott kíváló teljesítménye alapján a versenyeken is jól fog teljesíteni. Az első futamon történt sajnálatos esés miatt ez váratott magára a második fordulóig, ahol egyre inkább felvette a ritmust és képes volt a mezőny legjobbjaival kűzdeni, és csak egy hajszálon múlott a dobogó.
Megyünk tovább az úton, keményen dolgozunk és ennek hamarosan meglesz az eredménye!”
 
Varga Tibike: “Nagyon vártam már ezt a pillanatot és ugyan jobb szereplésben bíztam, így sem lehetünk elégedetlenek! Az a pici hiba az első versenyen sokba került, de ebből is tanulunk, hiszen a fejlődés a leglényegesebb! De tanultam a hibából, és a javamra tudom forditani a későbbiekben.
Görbe Somának itt is szeretnék gratulálni a második versenyén elért győzelméhez! Nagyot küzdött és megérdemelte!”
 
 
Lausitzring volt a Northern Talent Cup második megállója. Mindössze 1 nap pihenője volt a csapatnak a sachsenringi verseny után! Az első nap kiválóan sikerült mivel Tibike a nap végén a második volt az edzéseken, ami remek teljesítmény. A következő nap már a 8. helyen állt amivel szintén elégedettek voltunk, mert nagyon szoros volt az egész mezőny. Szombaton 2 időmérő volt, itt a kis (szikla) a szerényebb 10 helyet szerezte meg. Az első versenyen egy nem túl jó rajt után a 9. helyen fordult a célegyenes végén és ezután remek tempóban zárkózott fel a hatodik helyig. Tibike a második versenyen, megmutatta miért is válogatták be ebbe a versenysorozatba, mivel óriási csaták után a 10. rajtpozícióból a 4. helyen látta meg a kockás zászlót, mindössze 0.7 másodpercre az első helyezettől!
 
Varga Tibike:Nagyon élveztem ezt a hétvégét! Az kvalifikációs futam nem sikerül túl jól, mert mindig rossz ütemben mentem ki és az erős szembeszél miatt fontos lett volna a szélárnyék. A kvalifikácós taktikámon még dolgoznom kell. A verseny nagyon jól sikerült és csak egy hajszál választott el a pódiumtól, de így is nagyon boldog vagyok! Köszönöm a csapatnak és a támogatóimnak a segítséget!”
 
 
fotó: NTC
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.