A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

A H-Moto Team élversenyzője Horvátországban folytatja a szereplését az idei Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategóriájában

Zólyomi Andrea | 2020.09.03, 14:01:00 | Utolsó módosítás: 2020.09.03, 14:01:00

Cimkék:

A H-Moto Team élversenyzője számára az idei csonka szezon egyik legfontosabb versenyével folytatódik a 2020-as Alpok Adria Bajnokság. A Superbike kategória pannóniaringi hétvégéjén futamgyőzelemmel és egy dobogóval debütáló Kovács Bálint a New2Project csapat pilótájaként ezúttal Rijekában készül hasonló eredményre, ahol összetettben is szeretné átvenni a vezetést.

 

 
Eredetileg az év talán legfontosabb versenyéről, a Le Mans-i 24 órás endurance vb-futamról érkezett volna Rijekába Kovács Bálint. Sajnos a H-Moto Team versenyzője nem lehetett ott a rajtnál, mert ugyan elutazott a legendás pályára, ám ott kiderült, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva a csapata egyszerűen el sem utazott Franciaországba. A híreket meghallva Bálint másik cseh csapata, a New2Project - akikkel a cseh és az Alpok Adria bajnokságban indul - egy extra kétnapos teszttel kárpótolta Bálintot, hogy ezzel is minél jobban felkészülhessen a hétvégi Alpok Adria Bajnokság, szintén Rijekában rendezendő következő futamára.
 
 
A H-Moto Team 19 éves versenyzője a horvát pályán is a királykategóriában, azaz a Superbike-ban áll majd rajthoz. Bálint nem tétlenkedett a kétnapos gyakorláson, hiszen egyrészt megjavította eddigi legjobb rijekai köridejét, másrészt szinte tökéletes alapbeállításokat találtak a Yamaha R1-eshez. A fiatal motoros tehát továbbra is remek formában van, így a csapattal együtt abban bízik, hogy sikerül folytatnia az idei remek szereplését. Bálint ugyanis a rendkívül erős, hét ország versenyzőit felvonultató Cseh Bajnokság 1000-es kategóriájában négy futamból háromszor dobogón végzett – két 2. és egy 3. hely –, így a 42 fős mezőnyben a második pozícióban áll összetettben, valamint kétszer állt dobogóra a pannoniaringi idénynyitón az Alpok Adria sorozatban – egyszer győzött, míg utána 3. lett –, így itt is a második helyen áll összetettben, hátránya mindössze 4 pont.
 
 
„Őszintén bevallom, hogy az elmúlt napok nehézségei után nagyon jó volt újra motorra ülni. Egyrészt a cseh csapat néhány újítást tett a Yamahára, például kicserélték a hátsó futóművet, így a minél jobb hétvégi szereplés érdekében ezeket nem ártotott kipróbálni, másrészt nekem sem jött rosszul, hogy nem az elhalasztott lehetőségek jártak a fejemben. Az első nap nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, a pálya és a motor ette a gumit, ám szerdán ráleltünk a helyes útra, minőségi munkát tudtunk végezni, és egy nagyon jó alapbeállítást találtunk, ami igencsak bizakodással tölt el a hétvégével kapcsolatban. Külön öröm a számomra, hogy sikerült majd egy másodperccel megjavítanom az itt futott legjobb köridőmet. Nagyon várom a hétvégét, és dobogós helyekkel vigasztalódnék Le Mans miatt” – mondta Kovács Bálint, aki pénteken három szabadedzést teljesít, szombaton lesz az időmérő edzés és az első verseny, míg vasárnap egy bemelegítő edzés és a második futam vár rá.
 
 
Csapattársa, Kakuszi Ádám ezúttal nem lehet ott vele, ugyanis nem indul a rijekai futamon. Pedig jó formában van a fiatal pilóta is, ugyanis a legutóbbi, Slovakiaringen rendezett Phoenix Kupa SSP 300-as sorozatában győzni tudott.
 
 
Fotó: H-Moto Team
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.