A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. április 01., szombat
Hírek

Heroikus küzdelemben a 11. helyen zárt Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság portimaói futamán.

Zólyomi Andrea | 2020.08.11, 09:31:00 | Utolsó módosítás: 2020.08.11, 09:31:00

Cimkék:

Az ifjú versenyző az egy héttel korábbi bukásából éppen felépülve, csupán egy hajszálnyira maradt le a török MotoGP Moto3 futamgyőztes, Can Öncü mögött.
 
 
Két tehetséges versenyző: az egyik oldalon török állami finanszírozás és az ötszörös világbajnok Sofuoglu szakmai támogatása, míg a másik oldalon egy kis privát magyar csapat és agyrázkódásból felépülő pilóta – a Supersport–világbajnokság portimaói futama sokak számára a török Can Oncü és a magyar Sebestyén Peti TOP10-be kerülésért vívott viadaláról maradt emlékezetes.
 
 
Az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team versenyzője, Sebestyén Peti néhány nappal óriási bukása után – amit a lánc elszakadása okozott Spanyolországban - csütörtökön érkezett a portugál versenypályára, ahol elvégezték rajta a kötelező vizsgálatokat. Bár Peti még nem volt 100%-os állapotban, nagyon szeretett volna versenyezni és meg is kapta a rajtengedélyt. Rögtön a TOP10 környékén tudott kezdeni és ezt a formáját az egész hétvégére megtartotta, mindkét futamon a 11. helyről rajtolt. Szombaton a kuplung meghibásodása nehezítette a helyzetét, így végül a 12.helyen végzett, vasárnap pedig 11. lett.
 
 
A Jerezben történt bukás miatt nem voltam tökéletes állapotban, de mindent megtettem azért, hogy még így is a legjobb formámat hozzam. A csapatom kiváló munkát végzett, a motorom remek állapotban várt és sikerült egyből jó beállításokkal kezdenünk a pénteki napot. Végig erősek voltunk és bár a versenyek rettentő nehezek voltak, főleg az aszfalt hőmérsékletéből adódó tapadási viszonyok változása miatt, úgy érzem, sikerült hibátlanul teljesítenem mindkét futamot és kihoznom a lehetőségekből a legjobbat. Dolgozunk tovább és alig várom Aragont! - összegezte Sebestyén Peti a hétvégét.
 
 
A vírushelyzet miatt a csapat elvesztette a fő támogatóját, így jelentős anyagi problémákkal küzdünk a mai napig. Igazi csoda, hogy egyáltalán itt vagyunk és tudunk menni, ráadásul főmérnök nélkül. Peti teljesítménye elképesztő, bevallom nem fűztem hozzá sok reményt 1 hete, hogy egyáltalán fog tudni versenyezni  ezen a hétvégén. - mondta Tökölyi László az OXXO Racing elnöke.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.