A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

A H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint a múlt hétvégén a Pannónia Ringen tesztelt, míg csapattársa, Kakuszi Ádám egy második hellyel hangolt a július végén kezdődő Alpok-Adria Bajnokságra

Zólyomi Andrea | 2020.07.16, 09:36:00 | Utolsó módosítás: 2020.07.16, 09:36:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú versenyzői a koronavírusjárvány csökkenését követően gőzerővel készülnek a 2020-as esztendő előttük álló feladataira. Kovács Bálint a NEW2Project csapat motorjával újabb sikeres teszten van túl, és a múltkori dobogós helye után ismét rajthoz áll a cseh bajnokság következő brnói futamán, ahol továbbra is egy Yamaha R1 nyergében versenyez. Csapattársa, Kakuszi Ádám a Slovakiaringen gurult aszfaltra, és a gyakorlás mellett második lett a Főnix Kupa viadalán. Mindketten a július végi, Pannónia Ringen rendezendő Alpok-Adria Bajnokság szezonnyitójára készülnek.
 
 
Újabb jól sikerült teszttel folytatta a közös munkát a H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint a cseh New2Project csapattal. A 18 éves versenyző ismételten egy Yamaha R1 motor nyergében gyakorolt a Pannónia Ringen, ahol ezúttal a Pirelli abroncsait próbálgatta, hiszen a július 24-26 között éppen a magyar pályán rendezendő Alpok-Adria Bajnokság szezonnyitóján már az olasz gyártó gumijaival szeretne minél jobb eredményt elérni. Bálintnak nem volt idegen a Yamaha és a csapat sem, hiszen egyrészt az év elején Spanyolországban már edzőtáboroztak közösen, illetve június elején a 18 éves magyar tehetség részt vett az újraindult cseh bajnokság Stock 1000 futamán, ahol dobogóra is állhatott a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.
 
 
Az elmúlt hétvégére tervezett kétnapos gyakorlásból a viharos időjárás miatt csak másfél lett, ám mind a cseh csapat, mind pedig Bálint elégedett volt az elvégzett munkával. A H-Moto Team élversenyzője hamar alkalmazkodott a Pirelli abroncsaihoz, szerelői pedig hozzá hasonló gyorsasággal találtak rá a motor optimális beállítására, így Bálint a második nap már 1:54-es körökre volt képes, ami nagyon bíztató a következő időszakra nézve. A csapatvezetők közösen úgy döntöttek, hogy az Alpok-Adria Bajnokságban való minél jobb szereplés érdekében a hétvégén ismét rajthoz áll a 18 éves versenyző a cseh bajnokság következő futamán. Bálintra tehát nagyon komoly nemzetközi versenyek várnak az egymást követő hétvégéken, de kell is a komoly felkészülés, hiszen egyre inkább közeledik az újabb világbajnoki próbatétel: az augusztus végi, Le Mans-ban rendezendő 24 órás Endurance vb-futam.
 
 
„Nagyon vártam már ezt a hétvégét, de ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a tervezettnél előbb be kellett fejezni a viharos szél és az érkező eső miatt a munkát. Értékes időt töltöttünk itt a Pannónia Ringen, hiszen a Pirelli abroncsaihoz, melyeket a versenyeken használni fogok, sikerült megtalálni a Yamaha legjobb alapbeállításait. Ez pedig azt jelenti, és a legjobb köridők is ezt támasztják alá, hogy a majd két hét múlva megrendezésre kerülő Alpok-Adria szezonnyitó versenyre, amit ugyanitt rendeznek majd, remek alapokkal érkezünk. Kifejezetten jónak tartom, hogy egyedül körözve a pályán sikerült ilyen időt mennem, amivel közelebb kerültem az élmezőnyhöz. Nagyon örülök annak is, hogy a hétvégén ismét egy erős nemzetközi mezőnyben állhatok majd rajthoz Brnóban. Jöhet az újabb cseh bajnoki, ahol a cél az újabb dobogó! ” – jelentette ki Kovács Bálint.
 
 
Csapattársa, Kakuszi Ádám sem tétlenkedik az Alpok-Adria Bajnokság magyarországi rajtjáig, és az SSP 300-as kategóriában induló fiatal pilóta tesztekkel, valamint versenyekkel készül a július végén rendezendő szezonnyitóra. Ádám jó formában van, hiszen előbb megnyerte egy tesztet követően a Pannónia Ringen rendezett Phoenix Kupa SSP 300-as versenyét, majd a múlt héten a Slovakiaringen edzett, és a kupasorozatban újra dobogóra állhatott, miután másodikként intették le.
 
 
„A slovakiaringi edzésnap jól sikerült, hiszen nemcsak megfutottam az eddigi legjobb köridőmet, de számos új beállítást is kipróbálhattunk a motoromon. Bíztam abban, hogy ismét megnyerhetem a futamomat, amihez nem is hiányzott sok. Maga a verseny rendkívül izgalmas volt, végig harcolni tudtam a győzelemért, ahol még az utolsó kört is az első helyen kezdhettem meg. Sajnos a hajrá ezúttal nem jött ki jól, hiszen az utolsó egyenesben elment mellettem a legnagyobb hazai riválisom, és egy tizeddel végül a második helyen végeztem. Jó formában várom az Alpok-Adria Bajnokság nyitányát, bízom benne, hogy megjavítva az eddigi legjobb időmet a legjobb tízbe is bekerülhetek” – mondta Kakuszi Ádám.
 
fotó: H-Moto Team
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.