A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 16., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.05.04, 16:07:00 | Utolsó módosítás: 2020.05.04, 16:07:00

Cimkék:

Ahogy a sportolók döntő többsége, így Györfi Alen sem így képzelte a 2020-as esztendőt. A 2007-es Európa-bajnok ahelyett, hogy a pályákon száguldozna, gyűjtené a győzelmeiért járó trófeákat, a koronavírus világjárványa miatt az edzőteremben készül arra, vajon mikor pattanhat újra motorra és versenyezhet végre egy európai sorozatban.
 
 
A Györfi Alen alapította Forty Racing számára a 2020-as esztendő messze nem úgy alakult, ahogy azt az év elején a 2007-es Európa-bajnok eltervezte. Pedig szinte minden adott volt Alen számára, hogy az idei szezon emlékezetes maradjon a Kiskunhalason élő motorversenyző számára. Az anyagi háttér összeállt, így minden esély megvolt arra, hogy Alen megvalósítsa a saját „amerikai álmát”, ám a legendás Daytona 200-on idén mindössze egy időmérő jutott számára. A Forty Racing csapatfőnöke a koronavírus okozta világjárvány miatt kialakult helyzetben nem tud mást tenni, mint edzőteremben tartja készenlétben önmagát, hogy amikor megnyitnak a pályák, a lehető legjobb formában vághasson neki a meglehetősen kurta idénynek. Egy biztos, ha tényleg zöld utat kap októberre a Daytona 200, Alen ismét belevág a nagy kalandba, hogy minden idők legjobb magyar eredményét elérve a TOP 10-ben zárja a versenyt.
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: „Ebben a helyzetben nagyon nehéz motivációt találni. Nem titok, nekem is nehezen sikerül rávennem magam úgy az edzésekre nap, mint nap, hogy egyelőre nem tudom, mikor térhetek vissza a pályákra. Szerencsére erőnléti edzőm, Bárdosi Sanyi képes fenntartani bennem a lángot, így a lehető legjobb körülmények között tudok készülni. Remélem, hogy rövidesen tényleg elindul az élet mindenhol, elkezdünk visszatérni a normális kerékvágásba, hiszen engem már csak az motivál, hogy a hírek szerint heteken belül nyitnak a pályák. Elmondhatom, hogy a Yamahám két szerelőmnek, Álmosnak és Robinak köszönhetően készen áll velem együtt a bevetésre, és ahogy kiderül, mely sorozatokban lehet rajthoz állni, az októberi Daytona 200-hoz igazítva mindent, eldöntjük hol és mikor állhatok majd rajthoz. Bízom abban, hogy csapatunk másik versenyzője, a mentoráltam, Varga Tibi is rövidesen pályára gurulhat velem, és ő is az év második felében versenyezhet egy komoly sorozatban. Addig is keményen edzek, hogy formában tartsam magam. Mindenki vigyázzon magára és a szeretteire. Aki csak teheti, továbbra is maradjon otthon!”
 
 
fotó: Forty Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.