A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.03.25, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.25, 09:51:00

Cimkék:

Györfi Alen egyáltalán nem így képzelte a 2020-as esztendőt. A 2007-es Európa-bajnok itthon és spanyol edzőtáborban készült az idei megmérettetésekre, ám eddig semmi sem valósult meg a terveiből. A Daytona 200-at lefújták, és egyelőre az sem biztos, hogy bármelyik európai sorozat el tud indulni a koronavírus miatt.
 
 
A Györfi Alen alapította Forty Racing számára a 2020-as esztendő is tele lett volna kihívásokkal, amely a csapat mindkét versenyzőjének, a 2007-es Európa-bajnoknak és tanítványának, Varga Tibinek is alaposan feladta volna a leckét. Azonban a koronavírus közbeszólt, és a világjárvány egyelőre megszüntette a sportot, így a motorversenyzést is világszerte. Holott a két motorversenyző semmit sem bízott a véletlenre, és felkészülésük során még egy komoly spanyolországi edzőtáborban is részt vettek.
 
 
Azonban úgy tűnik, a járvány teljesen átírja a versenynaptárjukat. Tibi a DORNA által szervezett Northern Talent Cup (NTC) mezőnyében versenyezne 2020-ban, ám egyelőre semmi hír arról, hogy a sorozatban rajthoz álló 24 ifjú tehetség mire számítson idén. Alen pedig – akárcsak tavaly – idén is a legendás Daytona 200-on kezdte volna meg az idei szezonját. Ám hiába utazott ki szerelőivel az Egyesült Államokba, az első időmérőt követően lefújták a legendás versenyt, és a szervezők szerint októberben rendezhetik meg idén március helyett. A Forty Racing tulajdonosa és csapatfőnöke mindenképpen nekiindul ősszel az újabb nagy útnak, feltéve, ha tényleg zöld utat kap a Daytona 200.
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: „Így, utólag bevallom, már a kiutazásunk is kritikus volt, de az utolsó, Egyesült Államokba induló gépek egyikén végül sikerült kiutaznunk. A motorom is szerencsésen kiért, sőt, az első szabadedzéseken minden az elképzelt forgatókönyv alapján zajlott. A csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy az első időmérőn a még jobb beállítások érdekében használt gumikat rakunk fel, és a 76 fős mezőnyből így is sikerült a 18. időt motoroznom, ráadásul a tavalyi legjobb köridőmnél ez másfél másodperccel jobb volt. Nagyon vártuk a folytatást, hiszen jöhettek az új abroncsok, és az időkülönbségeket nézve biztosak voltunk abban, hogy a legjobb tíz közé odaérhetek. Ám edzés helyett összehívták a versenyzőket, és közölték, hogy megszakítják a versenyhétvégét a koronavírus miatt, és amennyiben az egészségügyi helyzet ezt lehetővé teszi, akkor októberben rendezik meg a legendás futamot. Természetesen mindenki megértette a döntést, hiszen az emberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. Mindenesetre nagyon köszönöm a csapatomnak, a kint élő magyaroknak, és név szerint Király Lacinak, aki végig tudósította ezt a pár napot rólunk, hogy mellettem voltak, és önzetlenül segítettek a nagy cél, a legjobb tízbe kerülés elérésében. Ha most nem is sikerült, majd októberben, a világjárvány elmúlását követően visszatérünk, és valóra váltjuk az álmainkat. Mindenesetre a hazautazás sem ment egyszerűen, az eredetileg kinézett repülőnk már nem szállhatott fel, ám egy nappal előrébb hozva az utazást, végül hazajutottunk. Nehéz mit mondani az idei szezonomról, hiszen jelenleg azt sem tudható, vajon mikor indulhatnak el a különböző bajnokságok. Ha ez a mostani veszélyhelyzet elmúlik, majd eldől, melyik sorozatban állok rajthoz. Addig is a lehetőségeimhez képest edzek, hogy formában tartsam magam. Mindenki vigyázzon magára és a szeretteire. Aki csak teheti, maradjon otthon!”
 
 
fotó: Forty Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.