A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.01.29, 11:22:00 | Utolsó módosítás: 2020.01.29, 11:22:00

Cimkék:

A januári díjátadó sorozat végéhez értünk a gyorsasági utánpótlás motorsportban. Az elmúlt hétvégén Dunaszerdahely közelében rendezték a szlovák-magyar közös rendezésű utánpótlás bajnokság 2019-es évi díjátadóját. Öt kategória legjobbjai kaptak meghívást az eseményre, ahol a magyarok szép számmal voltak jelen. A Chrobák Motorsport Egyesület fiataljai különösen kitettek magukért, hiszen öt fő is dobogós eredményt ért el a múlt esztendőben.
 
 
A legkissebbekkel kezdve a PW50-es kategóriában egyesületünkből Kalmár Zalán érte el a legjobb eredményt. A versenyek szorosságát az is mutatja, hogy az utolsó bajnoki fordulón még kérdéses volt, hogy ki állhat a dobogóra. Végül Zalánnak sikerült az összesítésben a harmadik legtöbb pontot gyűjteni, így a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.
 
 
Következő géposztály, ahol egyesületünk jelen volt, az a MiniGP O kategória. Itt Bagdány Máté képviselte csapatunkat a tavalyi év folyamán. Máté második évét töltötte ezen a motoron, ami meg is látszott a magabiztosságán. Szinte veretlenül sikerült neki végigcsinálni a szezont, amivel ki is érdemelte a kategória bajnoki címét.
 
 
MiniGP Open kategóriában Czepó Donát küzdött a pontokért. Egész évben az első helyért voltak harcban szlovák versenytársával, ám az utolsó fordulón Donát sajnos nagyot bukott, így nem tudta befejezni a záró hétvégét. Az év végi értékelésben így lecsúszott az első helyről, de a díjátadón büszkén vette át a második helyért járó kupát.
 
 
Végül, de nem utolsó sorban, a Minimotard géposztály eredményeit hirdették ki. Ebben a kategóriában egyesületünk diadalmaskodott, hiszen az első négy helyen Chrobák tanítvány végzett, amiből az első hármat díjazták ezen a díjátadón. Az év folyamán a legtöbb pontot Vincze Martin gyűjtötte, így az ADAC Minibike bajnoki címe mellett, a Minimotard kupa győzelmével is büszkélkedhet. Mögötte kicsit szorosabb pontállással Hernádi Barnabás és a MiniGP Open második helyezettje, Czepó Donát végzett. Végig fej-fej mellett volt a két fiatal, ahol végül Barnabás néhány ponttal Donát fölé tudott kerekedni. Negyedik helyezett szintén egyesületünk fiatalja, mégpedig Nagy Attila, aki az SSP300-as kategóriában a harmadik helyet szerezte meg a 2019-es szezonban.
 
 
fotó: Chrobák Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.