A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.01.22, 09:36:00 | Utolsó módosítás: 2020.01.22, 09:36:00

Cimkék:

A téli díjátadók sorába idén az ADAC Junior bajnokság díjátadója is szerepelt a Chrobák Motorsport Egyesület életében, hiszen két fiatal versenyző is megmérettette magát a 2019-es versenyszezonban.
 
 
Kolarovszki Mór #81 és Vincze Martin #12 mindketten kemény éven szezonont tudhatnak maguk mögött, hiszen mindkét magyar újoncként vágott neki a német, cseh, osztrák és svéd versenyzőkből álló népes sorozatnak. Idei évben kilenc helyszínen versenyeztek a fiatalok, amiből nyolc Németországban és egy Csehországban lett megrendezve az eddigi hagyományokat követve. Az összes pálya új volt a két magyar tehetségnek, de férfiasan vették az akadályokat.
A sorozatban két géposztály van, a mini Pocket Bike-ok és a Honda NSF100-as motorok mezőnye. Mindkét géposztály még kétfelé van szedve a kor, a bajnokságban eltöltött évek és a köridők alapján.
 
 
Az újoncok minden esetben az „Einsteigerklasse” névre keresztelt, belépő kategóriában kezdenek. Ez így is volt mindkét hazai fiatalunknál.
 
Kolarovszki Mór #81 első évét teljesítette NSF100-as motorjával, így neki extra kihívás volt a nagy létszámú sorozat. Ennek ellenére már az első hétvégén kvalifikálta magát és sikeresen célba is ért azonnal pontszerző helyen. Onnantól kezdve folyamatosan rázódott bele, szokott össze a motorjával és lépésről lépésre jött előre a futamokon. Az év második felétől stabilan az élbollyal tudott motorozni és folyamatosan az 5-8-ik helyek valamelyikén ért célba. Sajnos két hétvégén nem tudott rajthoz állni, de így is az év végi értékelés kilencedik helyét szerezte meg. Kezdő éve ellenére nagyon szép teljesítmény ebben a nívós mezőnyben. Következő évében cél a legjobb három között szerepelni folyamatosan és év végén a dobogó legfelső fokára felállni.
 
 
Vincze Martin #12 is a szabályoknak megfelelően első hétvégéjét a belépő kategóriában futotta. Mind a két futamot óriási fölénnyel nyerte meg a nyitó hétvégén, sőt, a gyorsabb, haladó kategória „Nachwuchsklasse” köridejeit motorozta. Már a szervezők is felajánlották, hogy év végén kipróbálhatja magát a „menők” között majd, gondolkodjunk rajta. A gondolkodásunk végeredménye az lett, hogy Martin a következő futamtól kezdve átnevezett a Nachwuchsklasse mezőnyébe. Az itt menő srácok többsége legalább két évvel idősebb volt Martinnál és legalább 2-3 szezont lehúzott ebben a sorozatban, ezeken a pályákon. Ráadásként Martin első két futamját hiába nyerte meg a másik csoportban, a pontokat nem hozhatta természetesen magával, így két futam lemaradásból kezdte a haladó csoportot. Plusz egy nehezítés, hogy míg a kezdő csoportban két futamot ellehet dobni és nem számít bele az év végi értékelésbe, erre itt nincs lehetőség. Halmozottan hátrányos helyzettel nézett szembe Martin így, de bíztunk a tudásában. Az eddigi rengeteg motorozásnak és tanulásnak meg is lett az eredménye, hiszen szinte hibátlan motorozást mutatott be egész évben. A 19 főből álló mezőnyben neki sikerült a legtöbb pontot szereznie úgy, hogy az utolsó futamra már behozhatatlan előnnyel érkezett. Így Martin lett az ADAC Minibike Kupa Nachwuchsklasse győztese 2019-ben!
 
 
Fiatal kora ellenére, mivel idén győztes lett, így jövőre már nem is indulhat itt még egyszer. Motor váltás következik számára és a tervek szerint egy Moto5-ös motorral, illetve a legújabb szerzeményével, egy KTM RC4R 250-es motorral fog versenyezni az idei évben.
 
 
fotó: Chrobák MSE
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.