A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.01.21, 09:16:00 | Utolsó módosítás: 2020.01.21, 09:16:00

Cimkék:

Györfi Alen számára jól indul a 2020-as esztendő, ugyanis az általa alapított Forty Racing ifjú tehetsége, Varga Tibi hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis az idei szezonban a Dorna által szervezett utánpótlás-sorozatban, a Northern Talent Cup-ban szerepelhet.
 
 
Mindig nagy megtiszteltetés és elismerés egy fiatal magyar gyorsasági motorversenyzőnek, ha a tehetségére felfigyelve meghívják a világ legjobb utánpótlás-sorozatai közül valamelyikbe, hogy teljesítsen egy idényt. A korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen által alapított Forty Racing 12 éves tehetsége, Varga Tibi most megkapta ezt az esélyt, és 2020-ban ott lesz a Northern Talent Cup (NTC) mezőnyében, melyben a legjobbnak tartott észak-, és közép-európai fiatal versenyzőknek adnak lehetőséget. A DORNA szervezésében 12 és 17 éves kor közöttiek állhatnak rajthoz a hét versenyhétvégéből álló bajnokságban, és valamennyi induló KTM RC4-R pre-moto3 versenymotorokkal száguld majd az aszfaltcsíkon. Tizenegy országból összesen 24 ifjú tehetséget választottak ki, és a tavaly Spanyolországban versenyző 12 éves Varga Tibi bekerült ebbe a rendkívül színvonalas sorozatba. A fiatalok számára külön inspiráló lehet, hogy több alkalommal a világ legjobbjai előtt mutathatják be a tudásukat, ugyanis egyszer a Superbike-világbajnokság, kétszer a Moto GP, míg háromszor az IDM betétfutamaként rendezik meg az aktuális versenyüket. A Forty Racing teljes stábja – Györfi Alen , Györffy Álmos és Bán Róbert – valamennyi versenyre elkíséri Tibit, ezzel is elősegítve a az eredményes szereplését.
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: Nagyon örülök annak, hogy a csapatom tagja egy ilyen lehetőséget kapott, hiszen ha itt jó szerepel, az akár döntően befolyásolhatja a jövőbeni szereplését is. Igyekszünk minden támogatást megadni Tibi számára, hogy csak és kizárólag a motorozással kelljen foglalkoznia. Persze ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, neki is száz százalékot kell majd minden hétvégén nyújtania. Ő lesz az egyik legifjabb versenyző, és csak akkor van esélye a jó szereplésre, pontok szerzésére, ha a fizikális és mentális felkészülése a lehető legjobban sikerül. Ehhez minden segítséget megkap a csapattól.”
 
A 2020-as Northern Talent Cup (NTC) versenynaptára
2020. április 04-05.                         Oshersleben                     hivatalos teszt
2020. április 17-19.                         Assen (Superbike-vb)    1. futam
2020. május 20-22.                         Red Bull Ring (IDM)        2. futam
2020. június 04-06.                         Oshersleben                     3. futam
2020. június 19-21.                         Sachsenring (Moto GP) 4. futam
2020. augusztus 07-09.                 Brno (Moto GP)                5. futam
2020. szeptember 11-13.             Lausitzring (IDM)             6. futam
2020. szeptember 25-27.             Hockenheim (IDM)         7. futam
 
fotó: Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.