A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.12.04, 09:11:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.04, 09:11:00

Cimkék:

Györfi Alen számára kezd nagyon komollyá válni a motoros pályafutása az Egyesült Államokban. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ugyanis több ajánlatot is kapott az amerikai bajnokságban rajthoz álló csapatoktól. A legkomolyabb érdeklődő a volt vb-ezüstérmes Simone Corsit is foglalkoztató istálló.

 

 

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen és a menedzsmentje még szeptember elején úgy döntött, kiszáll a Supersport vb-ről, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Azóta már be is mutatkozott Daytonában, és a premier ragyogóan sikerült, hiszen valamennyi futamon a mezőny végéről indult, ám kétszer is dobogóra állhatott. Alen többek között azzal a Simone Corsival is versenyben volt – kétszer az olasz, egyszer a magyar motoros volt a jobb –, aki annak idején a Moto3-ban vb-összetett második volt, és a Moto2-ben is több alkalommal dobogóra állhatott. Az október végi viadalt követően felgyorsultak az események, és az olasz világklasszis csapata, a szintén Yamahával versenyző Squid Hunter Racing vezetése ajánlatott tett Alennek, hogy a 2020-as szezonban legyen a pilótájuk, és a bajnoki szezonon kívül a jövő márciusi legendás Daytona 200-on is az ő színeikben álljon rajthoz.
 
 
Györfi Alen motorversenyző: Nem titok, számomra nagyon megtisztelő az, hogy egy ilyen világklasszis versenyző csapattársaként számítanak rám. A Hunteren kívül még két másik megkeresésem is volt, ám ha sikerül Corsi csapatával megegyeznem, akkor náluk folytatom, mégpedig teljes szezont teljesítve. Néhány részlet kidolgozása van hátra, és ha minden a helyére kerül, az sincs kizárva, hogy még az idén újra kiutazom a csapathoz tesztelni. Úgy tűnik, jól döntöttem, amikor az amerikai karrierem felépítése lett a fő célom, és egy jó felkészüléssel sikerülhet a legjobb ötbe bekerülnöm a legendás Daytona 200-on jövőre.”
 
 
fotó: Forty Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.