A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.10.16, 11:09:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.16, 11:09:00

Cimkék:

Október első hétvégéjén a Kakucsring adott otthont a Nemzetközi Utánpótlás Bajnokság záró hétvégéjének. Az időjárás nem volt kegyesnek nevezhető, hiszen a reggeli szabadedzések után szinte minden időmérő és futam vagy esőben zajlott, vagy eső nélkül ugyan, de vizes pályán. Próbáratette a versenyzőket a nem éppen nyárias hőmérséklet és a víz, de ennek ellenére mindenki tisztességgel versenyzett.
 
 
Hat kategóriában versenyeztek a fiatalok, amiből ötben érdekelt is volt a Chrobák Motorsport Egyesület. A legkisebbeknél a PW50-es géposztályban csapatunkból ketten, Kalmár Zalán és Lukács Tamás álltak rajthoz. A két időmérő edzés végén Tomi a hatodik, míg Zalán a hetedik helyről várhatta mindkét futam rajtját. Zalán a bajnokságban a harmadik helyért csatázva érkezett a hétvégére, így neki elegendő pont kellett, hogy azt meg is tartsa. A futamokon sikerült egy pozíciót javítania, így mindkét futamon a hatodik helyen sikerült végeznie. Ezzel 20 pontot szerzett ezen a hétvégén, ami elegendő is volt ahhoz, hogy megtartsa az év végi értékelésben a dobogós helyezését.
 

Tomi mindkét versenyét a hatodik helyről kezdhette. Év végére Tomi is összekovácsolódott motorjával és ennek eredményeképpen az első futamon a negyedik helyig tornázta fel magát, míg a másodikon nagy csatában az ötödik helyet sikerült megszereznie. Tomi ezzel a hajrával az év végi értékelés ötödik helyét szerezte meg.
 
 
Következő kategória a Minimotard géposztály volt, ahol a PitBike 140-160 ccm-es motorokkal versenyeznek. Ebben a kategóriában Czepó Donát, Hernádi Barnabás és Vincze Martin versenyeztek egyesületünkből. A két időmérő végére a pole pozíciót Vincze Martin szerezte meg, második helyet Hernádi Barnabás, míg Czepó Donát a hatodik leggyorsabb kört futotta.
 
 

Első futam érdekesen alakult, hiszen a rajt után a csapat három tagja vezette a versenyt, Martin, Donát és Barnabás sorrendben. Azonban a hatodik kanyarban a vizes pályán Martin motorjának elcsúszott az eleje és a mögötte haladó Donát is elesett a váratlan eséstől. Így Barnabás vette át a vezetést, amit onnantól kezdve magabiztosan meg is tartott és megnyerte a futamot. Martin és Donát mindketten felálltak és tovább folytatták a versenyt. Martin a harmadik helyre zárkózott fel, míg Donát sajnos még egyszer elcsúszott a nagy igyekezetben, ő a negyedik helyen tudta befejezni az első futamot.

Második futamon a három fiatal nagyot motorozott az élen haladva. Martint végig szorongatták, azonban folyamatosan stabilan tartotta az első helyét a leintés pillanatáig. Donát és Barnabás helyet cseréltek a futamon többször is, amiből végül Donát jött ki jobban, így ő lett a második, míg Barnabás a harmadik helyen fejezte be a második futamot. Ezzel az év végi értékelésben Vincze Martin megőrizte az első helyét és megnyerte az év végi értékelést. Barnabás szerezte meg a második helyet, míg Donáté lett a dobogó harmadik foka egész éves teljesítményéért.
 
 
A Minimotard kategória után a MiniGp O (Ohvale) kategóriában voltunk érdekeltek. Bagdány Máté volt ebben az évben egyedüli a csapatból, aki az egyforma 110-es Ohvale motorokkal futó kategóriában versenyezett. Máté nagy pontelőnnyel érkezett már a záró fordulóra, ahol egyben a 10. születésnapját is ünnepelte. Máté az időmérőkön szépen hozta a tőle megszokottat és megszerezte a pole pozíciót. Azonban a vizes pályán az utolsó körökben elcsúszott. Neki semmi baja nem lett, azonban a motorja úgy megsérült, hogy nem tudtuk a helyszínen megjavítani. Szerencsére a pontelőnye már behozhatatlan volt, így nem vette el tőle az év végi Bajnoki címet, azonban Máté csalódott volt, mert nagyon szeretett volna versenyezni.
 
 
Az Ohvalekkal együtt ugyan, de külön értékeléssel betét futamként versenyezhettek a 124 4T motorok. Hernádi Barnabás volt érdekelt a mi fiataljaink közül ebben a kategóriában. Az időmérőkön a második helyet sikerült megszereznie, amit a futamokon is megtartott.
 
 
Utolsó kategória a MiniGP Open volt, ahol Czepó Donát a bajnoki címért küzdve kezdte meg a hétvégét. Donát jól is indult, hiszen az időmérőkön két tized előnnyel ugyan, de sikerült a pole pozíciós időt megfutnia. A versenyek viszont kevésbé voltak Donát versenyei. Első futamon nem sikerült megtartania a vezető helyét és az utolsó körökben megelőzték, a visszaelőzésre meg már nem maradt ideje, így a második helyen végzett. Második futamon viszont a rajt után elcsúszott, ahol rosszul is esett és megütötte a térdét. Az új rajthoz nem is tudott visszaállni, így sajnos ott pontot nem tudott szerezni, ezzel nem sikerült a Bajnoki cím megszerzése, második lett a végső értékelésben.
 
 
Egy héttel később a nagypályás bajnokság záró fordulóját rendezték Szlovákiában, ahol Nagy Attila versenyzik idén csapatunkból az SSP300-as kategóriában. Attila a negyedik helyen állva érkezett a hétvégére. Az utolsó fordulót a Cseh, Szlovák, bajnokságokkal egybe rendezték meg, így a népes mezőnyt sok gyors legény gazdagította. A magyar bajnokság résztvevői közül ennek következtében többen nem tudták megfutni a limitet és így nem állhattak rajthoz. Attila a versenyen szépet csatázott egy szlovák versenytársával, amiből győztesen jött ki. A köridejéből ismét faragott egy keveset és ugyan kis szerencsének köszönhetően, de végül az első helyért járó díjat vehette át. Ezzel éppen hogy ugyan, de az év végi értékelésben a harmadik helyre lépett fel.
 
 
 
Vége a versenyszezonnak. Lezárult az összes bajnokság, ahol részt vettünk. Sikeresek voltunk idén is, így gratulálok minden versenyzőmnek. Idei évre még az alkalmas időt kihasználva 1-2 edzés van hátra, akinek már megvan a jövő évi motorja annak azzal a barátkozás kezdődik meg. Utána a jól megérdemelt pihenés, bár a gyerekek már most azt kérdezgetik, hogy „mikor megyünk motorozni?” és ez a legjobb érzés az egészben, hogy szeretik csinálni amit csinálnak.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.