A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Nincs megállás a Magyarországot képviselő pilóták háza táján, hiszen ismét duplán izgalmas hétvége következik!

Zólyomi Andrea | 2019.10.11, 10:16:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.11, 10:16:00

Cimkék:

Sebestyén Peti a nyári szünet óta kiváló formában szerepel, az elmúlt 2 versenyen kimagasló teljesítménnyel hozta a TOP10-es eredményeket a kisebb technikai problémák ellenére is.
Argentína új pályának számít a Superbike-világbajnokságon, hiszen tavaly rendeztek itt először futamot. A pálya nagyon technikás és a tapadás hiányával is meg kell majd küzdeni a versenyzőknek az első szabadedzéseken.
 
 
„Magny-Cours után még magabiztosabb lettem, mint korábban, mert nagyon jó irányban léptünk előre a csapattal a motor beállításait illetően és az összes időjárási körülményben gyorsak tudtunk lenni. Tudom, hogy képes leszek a idei legjobb eredményeimet elérni az utolsó 2 futamon, mert jó formában vagyok és mentálisan is erős. Argentína nem a legkedvezőbb pálya a motornak, a lassú és rövid kanyarokkal, de van rá ötletünk hogyan tudjuk ezt megoldani. Múlt évben élveztem itt a versenyzést nagyon fontos lesz, hogy az első 3 sorba tudjam magam kvalifikálni és szeretnék jó versenytempót! Nyomni fogom, hogy visszaszerezzem a 10. poziciót az összetettben is!”
 
A Mugen Racen Junior Team csapata  Albaceteben folytatja a szezont, ezúttal is 5 versenyzővel, köztük Rossi Mooral és Görbe Somával.
Rossi Moor a múlt hétvégén még kisebb motoron, de annál nagyobb színvonalú eseményen vett részt, az Ohvale világversenyén két kategóriában, ahol a 190 cc-ben még egy pole poziciót is begyűjtött. Ezen a hétvégen aztán aztán ismét a Honda pre moto3-as gépére pattanhat. Görbe Somának  az egyik kedvenc pályája Albacete, tavaly itt érte el legjobb eredményét, így ő is bizakodva várja a futamot.
 
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is Spanyolországba utazik a fiúkkal:
„Megállás nélkül folytatódik a motorsport, nagyon fontos ez az időszak, hiszen az egész éves kemény munka láthatóan kezd beérni minden pilóta számára. Soma és Rossi Spanyolországban, Albacetében fognak versenyezni, itt is teszteltünk néhány hete a fiúkkal, mert főleg Rossi számára fontos, hogy ismerkedjen a pályával.
Továbbra is elsősorban azt várom, hogy minél több kilométert megtegyenek, jól felépítsék az edzéseket és fokozatosan jussanak el a legjobb teljesítményhez a versenyre időzítve. Vasárnap most csak 1 verseny lesz, arra kell koncentrálni, hogy minél jobb helyre sikerüljön kvalifikálni, mert az időmérő és a rajt kulcsfontosságú lesz.
Peti esetében pedig azt mondanám, hogy Argentína a steakek hazája, így már biztosan jó helyen van. Idén folyamatosan mutatja, hogy milyen érett motorversenyző lett, és várom, hogy a körülmények, a csapat, a beállítások és minden összeálljon és ismét egy nagyot előre lépjen.
Argentínában ha nem jön közbe semmi nehézség szerintem jó lehetősége lesz erre! A pálya nem kedvez a Hondáknak, de mivel jól érzi magát a motoron ez biztosan egy plusz löketet fog adni. „
 
 
 
Sebestyén Peti versenyhétvégéjét a SpílerTV közvetíti majd az esti órákban.
 
Szombat, Spíer1 TV:   Supersport kvalifikáció                      19.15 csúsztatott élő
Vasárnap, Spíler1 TV: Verseny                       19:10               ÉLŐ!!!
 
Az European Talent Cup versenyt pedig a CEV Repsol youtube csatornáján lehet majd nyomon követni vasárnap 12:00-tól!
 
https://www.youtube.com/watch?v=N6MRg2E4-RY&list=PLUx79Yg2fqDFtHTyMEAo7kgw9UgQ8Jhy2
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.