A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.10.08, 12:30:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.08, 12:30:00

Cimkék:

Fantasztikusan indult az Ohvale World Series a Mugen Race Junior Team pilótái számára. A 3 magyar versenyző közül a pénteki és szombati napokon Rossi Moor dominált a 160 és 190-es kategóriában is, pole pozícióból várhatta a versenyeket.

Vasárnap azonban utolérte őket a technika ördöge, Rossinak szinte az összes versenyén problémái adódtak a motorral. Farkas Kevin számra nehezen indult a hétvége, a szabadedzések után azonban változtattak a beállításokon és ez az összetett 4. helyet eredményezte. Az újonc Surányi Balázs remekül szerepelt a számára új motoron, ismeretlen kategóriában, idegen pályán, a délutáni menetben azonban becsúszott egy szerencsétlen esés. 
 
 
Farkas Kevin így összegzett: 
„Ma reggel a szabadedzésen átállítottuk a motort, az első versenyen 4. lettem, a második versenyen 6., így összetettben a 4. a World Seriesen! Nagyon boldog vagyok, mert rendkívül erős volt a mezőny, 16 ország képviseltette magát!
Köszönöm szépen Rossinak a jó tanácsokat és apukámnak a szerelést!
 
 
Surányi Balázs bár nem így tervezte, pozitívan értékelt:
„Túl vagyunk a vasárnapi 2 versenyen, az első futamon nagy küzdelemben 7. lettem, jól rajtoltam, de  a guminyomás miatt visszaestem, aztán a második versenyen nem úgy alakult, elestem a 6. helyen, egy high side volt, kisebb sérülésekkel megúsztam.
Nem úgy sült el a vége, ahogy gondoltam,  de azért jó tapasztalat volt nem vagyok elkeseredve és készülök a következő kihívásokra!”
 
Rossi Moor számára a kitűnő kezdés után sorra jöttek a balszerencsés fordulatok:
„Ez volt a legpechesebb hétvégém  a szezonban. Szerettem volna mindkét kategóriában a győzelemért harcolni, de sajnos állanódan közbeszólt valami gond a motorral, sőt még egyszer a mezőny végéről is kellett rajtolnom. Jó volt a tempóm egész hétvégén, a második versenyen 5 mp-el vezettem, de egy váratlan high side miatt elestem és aztán már nem tudtam visszazárkózni. Csalódott vagyok, de tanultam ebből is és most már csak a következő Albacete-i futamra koncentrálok!”
 
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alappítója sem örült a szerencsétlenségeknek:
„Sajnos a mai napon ami elromolhatott az elromlott Rossinál. Kár érte, mert az edzéseken és a kvalifikáción megmutatta, hogy a tempója alapján mindkét kategóriában a győzelemre esélyes! Balázs is és Rossi is esett, ennek természetesen nem örülök, de tanulnak ebből is!
Kevin azonban 4. lett az összetettben, ami egy hatalmas előrelépés számára ebben a nemzetközi mezőnyben! Balázs is egy nagyon kemény bajnokságban debütált és szépen helyt állt!
Összeségében  nem mindenki számára pozitív a végeredmény, de ez is egy tapasztalat és ilyen a motorsport, az ördög sosem alszik. Aminek nagyon örülök, hogy sokan jöttek különböző országokból gratulálni a fiúk technikai képzettségéhez és teljesítményéhez, ami azt jelenti, hogy jó munkát végzünk az Academyvel!”
 
 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.