A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Szép magyar sikerekkel ért véget az október 4-6. között a Gyulán megrendezett Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság utolsóelőtti viadala

Zólyomi Andrea | 2019.10.07, 09:55:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.07, 09:55:00

Cimkék:

A hétvégén – október 4-től 6-ig – rendezték meg a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság utolsóelőtti futamát, a SKUBA Cross-Countryt. A remek, izgalmas viadalon az abszolút győzelmet a Dakart többször is megjárt, Gyulán valamennyi gyorsaságin legjobb cseh Miroslav Zapletal szerezte meg, akinek hű társa, a szlovák Marek Sykora diktálta az itinert. A többi kategóriában magyar győzelmeknek örülhetett a szép számú közönség.
 
 
Ugyan a rendkívül csapadékos időjárás miatt június elején le kellett fújni a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság gyulai futamát, a szervezőknek hála, az elmúlt hétvégén nemcsak sikerült pótolni a viadalt, de egy nagyon emlékezetes versennyel ajándékozták meg a szép számmal a helyszínre kilátogató nézőket is. A majd ötven fős mezőnnyel elrajtolt SKUBA Cross-Country viadalon a versenyzők hét gyorsaságit teljesítettek: négyet szombaton és hármat pedig vasárnap.
 
Az autósoknál papírforma győzelem született, ráadásul a Dakart többször is teljesítő cseh Miroslav Zapletal és a szlovák Marek Sykora kettőse mind a hét gyorsaságin a legjobbnak bizonyult, és 9 perc 49 másodpercet vertek az egész hétvégén remekül teljesítő Lónyai Pál, Horn Albert duóra. A harmadik helyen 11 perc 11 másodperces hátránnyal a lengyel Mariusz Wiatr, Lukasz Laskawiec páros végzett, míg a negyedik a cseh Tomas Ourednicek, David Kripal duó lett, ötödikként a szlovák Juraj Ulrich végzett. Zapletalék teljesítménye az abszolút győzelemre is elegendő volt, így idén ő lett Gyula hőse.
 
 
„Nagyon elégedett vagyok az elért eredménnyel, ugyanis Gyula az egyik kedvenc városom, igaz, nemcsak a verseny, hanem az itteni fürdő miatt is. A pálya néhány helyen alaposan próbára tett minket, néhányszor bizony sokat voltunk a levegőben, de a végén minden rendben volt, és fantasztikusan végződött a számunkra” – jelentette ki a győzelmét követően Zapletal.
 
A magyar szurkolók nagy örömére a többi kategóriában kizárólag hazai versenyzők végeztek az élen a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. A kamionosoknál a Merkovics Viktor, Komáromi László, Valkai János trió szintén remek tempót diktálva húzta be a győzelmet.
 
A legnépesebb mezőny és talán a legizgalmasabb verseny is a side by side kategóriához fűződött, ahol szinte szakaszonként változott az élen állók személye. Menet közben a végső sikerre is esélyes párosok estek ki, ám végül nagyon szép magyar siker született, ugyanis a végső győzelmet a Gyimóti Péter, Kozma Patrik páros szerezte meg, mégpedig az utolsó gyorsasági megnyerésével, aminek köszönhetően 34 másodperccel verték meg a lengyel Miroslav Stocerz, Rafal Marton duót, míg a cseh Ladislav Závrtalek, Ivo Sevcik kettős 1 perc 36 másodperc hátránnyal lett harmadik.
 
 
 
A motorosoknál elképesztően izgalmasan alakult az utolsó gyorsasági, hiszen ezredre azonos idővel vágott neki a hetedik szakasznak a győzelemért harcoló 2018-as magyar bajnok Kárpáti Péter és a szlovák Martin Dobis. Nos, kettejük harcát végül Kárpáti Péter nyerte, aki az időbüntetések kiosztását követően 2 perc 8 másodperccel előzte meg a + 1 perc büntetést is elkönyvelő Martin Dobist. A harmadik helyre a cseh Jozef Oprchal ért oda, persze ehhez az is kellett, hogy a hétvége két legpechesebb versenyzőjét, a három szakaszon győztes szlovák Martin Landlt, és a négy szakaszsikert arató ifjabb Dallos Andort nyolc, illetve tizenegy perces büntetéssel sújtsák. Így végül a szlovák a 4., míg a magyar versenyző 5. lett összesítésben.
 
 
A quadosoknál egyszer sem hibázott Heiszer Károly, ráadásul az első és a hetedik gyorsaságit meg is nyerte, így végül győzedelmeskedett összetettben - előnye 6 perc 48 másodperc -, a második helyet végül nagy küzdelemben megszerző Gombás Attila előtt, míg az öt szakaszt megnyerő, ám pályalevágás miatt 15 perces büntetést kapó Soós Péter lett a harmadik.
 
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.