A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.09.30, 11:47:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.30, 11:47:00

Cimkék:

A hazai motoros szezon végéhez közeledünk, mikor is a hajrában egy hétvégén három helyszínen volt érdekelt a Chrobák Motorsport Egyesület. Két versenyző Németország Észak-Keleti részén lévő Templin városába utazott az ADAC szezonzáró hétvégéjére. Négy versenyző a MAMI Kupán képviselte a csapatot a szezonzáró Euroringi futamon, míg a többiek Szlovákiában küzdöttek a Nemzetközi Utánpótlás Bajnokság utolsó előtti fordulóján.
 
 
A legtávolabbi helyszínen, a németeknél pénteken és szombaton zajlott az ADAC Junior Cup hétvégi menetrendje. Vincze Martin a haladó kategóriában már az előző hétvégén annyi pontelőnyre tett szert, hogy bajnokként érkezett az utolsó záró futamra. Egy stressz nélküli öröm motorozásra indult Martin, amiből az lett, hogy a második időmérőn megfutotta a kategória pályacsúcsát. Első helyről rajtolhatott és rajt cél győzelemmel megnyerte mindkét versenyt. Ezzel Martin feltette az i-re a pontot és bajnokhoz méltó befejezéssel zárta a szezont az ADAC Honda NSF100-as kategória Nachwuchs csoportjában.
 

Kolarovszki Mór idén ült fel NSF100-as motorjára. Év elején tervben sem volt az ADAC bajnokság. Végül belevágtak, aminek egy folyamatos tanulás és fejlődés lett az eredménye. Év végére Mór a 15-18 fős mezőnyben az 5-6 fős élmezőnyhöz zárkózott fel. Az utolsó hétvégén is a 9. helyről rajtolva mindkét futamon a hetedik helyen végzett, amivel az év végi értékelés 9. helyezését érte el.
 
 
A MAMI Kupa névre keresztelt bajnokságban idén Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás indultak rendszeresen. Év végén két futamra Ksenicz Attila csatlakozott még a csapatból. Ez a bajnokság két részből áll, egy Magyar Kupa sorozatból és egy Magyar Országos Bajnokság részből. Szombati napon zajlik mindig az előbb említett és vasárnap az OB. Adélnak az év folyamán a Kupa sorozat volt a kitűzött cél ami a prioritást élvezte. A Magyar Kupa sorozatban Adél az első fordulótól kezdve a dobogós helyek egyikén tanyázott hétről hétre. Az utolsó fordulóra kis számolgatással érkezett és végül egy biztonsági hetedik helyezéssel kilenc pontot begyűjtve az év végi bronz érmes helyezést szerezte meg.
 

Hernádi Barnabás pedig éppen ellenkezőleg, az Országos Bajnokságra fektetett nagyobb hangsúlyt, ahol kis szerencsével még a dobogó harmadik foka elérhető lett volna. Sajnos az első futamon a harmadik helyről csúszott el, így nagyon értékes pontokat vesztett, míg a második futamon a negyedik helyen sikerült célba érnie. Ezzel az év végi értékelésben a negyedik helyet szerezte meg, ami első versenyszezonját tekintve nagyon szép eredmény.
 

Ksenicz Attila az utolsó két Kupa futamon bontogatta szárnyait a 125-ös motorjával. Ezen a hétvégén a nyolcadik helyen sikerült célbaérnie a YT125 4T kategóriában.
 

Igaz már a felnőtt korosztályba tartozik, de Aszalós Zoltán is a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzőjeként versenyzett ebben az évben. Zoli a záró hétvégén a Kupa futamán és az OB futamain is nagy előnnyel nyerte a kategóriája versenyét. Ezzel a hétvégével a Robogó Sport kategóriában Kupa és egyben Országos Bajnokként is zárta az évet.
 
Harmadik helyszíne a csapatnak a Nemzetközi Utánpótlás Bajnokság volt, Szlovákiában, Felsőhosszúfaluhoz közeli pályán. Ennek a bajnokságnak ez az utolsó előtti állomása volt, hiszen a zárófutam egy hét múlva Magyarországon fog zajlani.

A legkisebbek mezőnye volt a legnépesebb, ahol a 18 fős mezőnyben három tanítványa is versenyzett a csapatnak. Itt is két versenyt rendeznek egy hétvégén, ahol a következőképpen szerepeltek a mieink. Első versenyen Kalmár Zalán hetedik, Lukács Tamás nyolcadik, míg Dézsi Péter a tizenharmadik helyen végzett. Második verseny ugyan kicsit felszívták magukat a srácok, de az élmezőny motorjaival nem lehetett versenybe szállni. Ennek ellenére Lukács Tamás a hatodik, Kalmár Zalán a hetedik és Dézsi Péter a tizenkettedik helyen végeztek.
 
 

A Motard kategóriában két versenyzőnk állt rajthoz. Első versenyen Czepó Donát szerezte meg a negyedik, míg Nagy Attila az ötödik helyet, majd a második versenyen Donát a dobogó harmadik fokára állhatott, ellenben Attila sajnos egy külső ok miatt nem tudott rajthoz állni.
 
 

MiniGP Open kategóriában Czepó Donát mindkét futamon a harmadik helyen végzett, amivel az utolsó hétvégére az összesített második helyen állva érkezhet.

Végül de nem utolsó sorban a MiniGP O 110 kategóriában Bagdány Máté versenyzik idén a bajnoki címért, amihez most egy lépéssel közelebb is került. Máté mindkét futamon rajt cél győzelmet aratott és a két győzelemmel 40 pont előnyre tett szert a pontverseny második helyezettjéhez képest. Ezzel matematikailag még behozható, de mégis megnyugtató előnnyel készülhet az utolsó kakucsi fordulóra.
 
 
Két bajnokság még nem fejeződött be. A nemzetközi utánpótlás bajnokság zárófutama a hétvégén, Október 5-én kerül megrendezésre Kakucson, az SSP300-as Magyar Országos Bajnoksága pedig 12-én a Szlovákia Ringen fejeződik be, ahol csapatunkból Nagy Attila fog versenyezni.
 
Chrobák János: Sajnos egyszerre csak egy helyen tudok jelen lenni, pedig mindegyik futamra kíváncsi lettem volna. Az elmondások alapján Németországban is izgalmas hétvége volt, a MAMI Kupát a közvetítésnek köszönhetően vissza tudtam nézni és Szlovákiába is jó versenyeken izgulhattunk. A legkisebbek mellett döntöttem, hogy őket igyekszem támogatni a személyes jelenlétemmel is a hétvégén. A többiek már rutinos versenyzőknek mondhatók, így bíztam bennük, hogy az eddigi versenyrutinjukra hagyatkozva ügyesen helytállnak. Így is lett, mindenkire nagyon büszke vagyok. Két versenyhétvége van még ebben az évben, bízom benne, hogy mindkettő szerencsésen alakul számunkra.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.