A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.09.19, 14:10:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.20, 09:09:00

Cimkék:

A CIV PreMoto3-as bajnokság elérkezett az utolsó előtti fordulójához, a mezőny Európa egyik legtradicionálisabb és talán legnehezebb pályáján feszül egymásnak. A rajtrácson ott lesz a szezon egyik meglepetésembere, Kecskés Bence is, aki tovább folytatná az erős szereplését.
 
 
Kecskés Bence lendületben van, de a sikereket nem adják ingyen. Az elmúlt hetek szenzációja után (a fiatal tehetséget beválasztották a Red Bull Rooikes Cup selejtezőjébe, ahonnan a legjobban teljesítőknek lehetősége nyílik majd a MotoGP betétfutamaként pályára gurulni szerte Európában) a szakmai stáb javaslatára egy különleges erőfejlesztő-felkészítő crossfit programba fogott. Ennek célja, hogy az októberi selejtezőkre a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljön, de a jótékony hatásokat már most is érzi a versenyző.
 
Az elmúlt idők történései mentálisan is megedzették Bencét, aki a héten ráadásul két újabb jó hírt is kapott: csapata három évvel meghosszabbította a szerződését, és bejelentette, hogy jövőre már a CIV Elf Moto3 bajnokságban is képviselteti magát. Felesleges is ecsetelni azt, hogy ez mekkora sanszot jelenhet, és mennyiben segítheti a világhírű MotoGP-be igyekvő fiatal srác előmenetelét.
 
 
Ami a mostani hétvégét illeti, Kecskés Bence nemrégiben már teljesített egy esős versenyt és tesztelt is ezen a pályán, így valamivel könnyebb dolga lesz. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy míg a bajnokságban szereplő pilóták javarésze már komoly rutinnal és tapasztalattal rendelkezik a sorozatban szerepelő helyszínekről, addig a magyar fiúnak idén még minden újdonság. Mugello egy igazi hullámvasút, nagy szintkülönbségekkel és hatalmas tempóval, ahol az időjárás ezúttal is sokat nyomhat majd a latban.
 
Az itt rendezett előző kaotikus futamon a mezőny első felében végzett Bence - és most is érzi magában az erőt ehhez -, így a szakvezetés bizakodó, ezért mindenképpen a pontszerző helyek valamelyikére várják a PreMoto3-as újoncévét lassan lezáró sportolót.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
Fotó: RXP – Race for Passion
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.