A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

A kaposvári versenyen szerzett győzelmével bebiztosította ötödik egyéni címét a hazai motokrosszbajnokságban. A HTS KTM Team kiválóságát sérülései sem hátráltatták az újabb cím elérésében

Zólyomi Andrea | 2019.09.09, 09:57:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.09, 09:59:00

Cimkék:

Újra Varga Imre ‘Mimó’ a motokrosszosok MX2-es magyar bajnoka. A tavalyi évet egy súlyos csípősérülés miatt szinte teljesen kihagyó motorversenyző visszatért trónjára, hiszen a balesetét megelőző két esztendőben is ő uralta a hazai sorozat ezen kategóriáját. Az öt fordulós bajnokság negyedik állomásán mindkét futamát megnyerte, és mivel a legnagyobb ellenfele vállsérülés miatt távol maradt a kaposvári derbitől, így az utolsó állomás eredményétől függetlenül már bajnoknak tekinthető a győri versenyző.
 
 
- Tavaly nem sok esélyt adtak annak az orvosok, hogy még képesek leszek motorra ülni, most pedig újra bajnok lettem. Ennek ellenére ez az év tele volt nehézséggel, ami köszönhető a múlt évi 8 hónap kihagyásnak. A nemzetközi versenyek nem sikerültek igazán jól, ezért is örülök annak, hogy idehaza meg tudtam nyerni a bajnokságot. Szeretném megköszönni a segítőimnek és támogatóimnak, hogy a nehéz helyzetben is mellettem álltak, mert bár közhely, nélkülük tényleg nem sikerült volna. - nyilatkozta a leintés után az immáron ötszörös bajnok.
 
 
A nehézségek dacára a magyar sorozatban kiegyensúlyozottan teljesített idén a 21 éves sportoló. Esztergomban, Gyálon és Tápióbicskén is ő nyerte meg kategóriáját, a kaposvári diadalával pedig folytatta a sikerszériáját, ami csak kívülről tűnt diadalmenetnek. A németországi ADAC MX Masters sorozaton könyöksérülést szenvedett, így az elmúlt másfél hónapban nem tudott sem edzeni, sem motorozni, a folyamatos edzettség pedig különösen fontos tényező ebben a sportban. Akaraterejének köszönhetően azonban újra bebizonyította, hogy nincs az országban nála jobb MX2-es krosszozó.
 
 
 - Voltak fájdalmaim, de ilyenkor ez másodlagos. Igazából csak végig kellett mennem, mert Tompa Krisztián nem tudott rajthoz állni, ennek ellenére meg szerettem volna nyerni ezt a versenyt is, ami sikerült! Sajnálom, hogy így alakult, nyílt küzdelemben mindig nagyobb dicsőség megnyerni a bajnoki címet, de ha az elmúlt két évemet nézem, akkor magamat kellett legyőznöm. A tavalyi csípősérülés óta limitáltak a lehetőségeim, mivel a jobb combfej-csontomból hiányzik egy nagy darab, ami már így marad életem végéig. Azóta például nem futhatok, kerékpározással tudok csak kardiózni. Ebből a nézőpontból nézve az egyik legfontosabb bajnoki cím ez számomra! - mondta elérzékenyülten Mimó.
 
 
Varga ötödik elsőségét gyűjtötte be a hazai bajnokságban. Két junior MX2-es bajnoki címe mellé a harmadik felnőtt MX2-es titulusát szerezte meg Kaposváron. A magyar bajnokságból a kiskunlacházi forduló van vissza, melyet október hatodikán rendeznek meg.
 
A kaposvári verseny végeredménye (MX2):
1. Varga Imre (HTS KTM), 50 pont
2. Kovács Ádám Zsolt (Sandviken CS.S.E. Békéscsaba), 44 pont
3. Mihai Stoichescu (Románia), 38 pont
4. Ocsovay Péter (Lécz MSE), 38 pont
5. Wimmer Sándor (HTS KTM), 32 pont
 
A magyar MX2-es bajnokság állása 4 forduló után:
1. Varga Imre (HTS KTM), 187 pont - már bajnok
2. Tompa Krisztián (Románia), 109 pont
3. Wimmer Sándor (HTS KTM), 105 pont
4. Jakob Kristóf (HTS KTM), 102 pont
5. Kovács Ádám Zsolt (Sandviken CS.S.E. Békéscsaba), 84 pont
 
Varga Imre bajnoki címei:
2019 - Élsport MX2
2017 - Élsport MX2
2016 - Élsport MX2 és Junior MX2
2014 - Junior MX2
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.