A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. április 01., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.09.09, 09:33:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.09, 09:33:00

Cimkék:

Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team Riminiben megtartotta a hivatalos csapatbemutatóját. Hogy ez miért érdekes? A válasz pofonegyszerű: a világhírű olasz MotoGP gárda utánpótláskeretében két ifjú magyar motorversenyző is pallérozódik.
 
 
Olvasóink már többször találkozhattak Kecskés Bence és Kecskés Tamás nevével, a két fiatalember egyaránt Olaszországban húzza a gázt: míg Bence a MotoGP egyik előszobájának mondható CIV PreMoto3-as kategóriájában rabol rendszeresen pontokat, addig kisöccse Tamás a CIV MiniMoto bajnokságban igyekszik testvére nyomdokaiban haladni.
 
Bár az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team 2019-es felállása már jó ideje ismert, az olasz szakvezetés a helyi hagyományoknak megfelelően csak most, a mögöttünk hagyott nyári hétvégén rendezte meg a bulinak is értelmezhető hivatalos csapatbemutatóját. A turisták palotája előtti téren tartott eseményen rengeteg érdeklődő volt, ami nem is csoda, hiszen az időpontválasztás egybeesik a legnagyobb talján szabadságolásokkal.
 
A színpadon a junior csapattagok által használt összes versenygép ki volt állítva, a show végén pedig az egybegyűltek legnagyobb örömére be is indították a gárda PreMoto3-as gépeit. Közben minden fiatal pilóta szólt néhány szót a közönséghez, szóba került a múlt, és a következő évek tervei is. Az ünnepség állófogadással zárult, ám ezzel a magyarok számára a „munka” még nem ért véget, hiszen Kecskés Bence tesztelni indult a legendás mugellói aszfaltcsíkra.
 
 
A gyakorlásra betervezett öt felmenetelt az esős időjárás meghiúsította, így a magyar tehetségnek három etap alatt kellett belerázódnia az igencsak trükkös és technikás pálya által támasztott kihívásokba. A remek hangulatú edzésen Bence folyamatosan gyorsult, és jól körvonalazódni látszik, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy jövőre már az élmezőnnyel csatázhasson.
 
Most egy kis szünet következik, ám sokat nem pihenhetnek majd a srácok, hiszen Kecskés Bence szeptember végén visszatér Mugellóba, a CIV PreMoto3-as bajnokság következő fordulójára, míg Kecskés Tamás a szintén combos Franciacortára készül.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
Fotó: RXP – Race for Passion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.