A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.07.30, 11:46:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.30, 11:46:00

Cimkék:

Sűrű hétvége a Chrobák csapat életében. Pénteken indulás németországba az ADAC ötödik hétvégéjére, majd onnan hazafele irány a Magyar Országos Bajnokság.
 
Péntek reggel indultunk Schlüsselfeld városába, ahol egy ADAC központban rendezték a soron következő Minibike fordulót. A vezetéstechnikai központban egy rövid ugyan, de annál nagyobb szintkülönbséggel rendelkező pálya várta a bajnokságban résztvevőket, köztük Chrobák Motorsport Egyesület két versenyzőjét is, Kolarovszki Mórt és Vincze Martint.
 
 

Szombat reggel lehetett először pályára gurulni, így összesen két szabadedzés, két időmérő és két verseny várt a versenyzőkre. Szerencsétlenségünkre a németországi hőségriadóban pont szombat reggel érkezett meg a kiadós eső. Ez reggel gyorsan eláztatta a pályát és vizes pályán kezdhették meg a szabadedzéseket. Szerencsére ezen a pályán gokartok nem mennek, így meglepően használható volt a vizes aszfalt még a száraz gumikkal is, ugyanis ebben a bajnokságban nem lehet eső gumit használni.
 
 

Mór életében először járt a pályán, de ennek ellenére nem illetődött meg a körülményektől. Szépen lassan faragott a köridejéből, még egy szerencsétlen esés is csak rövid időre zökkentette ki a lendületéből. Az időmérők végére, ami már száraz aszfalton zajlott, sikerült Mórnak megszereznie a a nyolcadik helyezést, ahonnan várhatta a futamok rajtjait. Az első futamon Móron az első pár körben még érződött az esés, mire azonban kimotorozta magából és tempót váltott, az élmezőny meglógott egy kicsit. De így is sikerült neki egy helyet javítania és a hetedik helyen ért célba. A második futamon azonban közelebb tudott maradni az előtte menő bolyhoz. Végig csatázott, előzgették egymást, majd végül ismét a hetedik helyen haladt át a kockás zászló leintésénél.
 
 
Martinnak sikerült egyszer már néhány menetet motoroznia ezen a pályán, így nem volt teljesen ismeretlen számára. A vizes pályán nem vállalt felesleges kockázatot, így az időmérőket is nagy lendülettel tudta megkezdeni. Mindkét időmérőn megfutotta a leggyorsabb kört, így az élről vághatott neki a 20-20 körös versenynek. A mezőny keménységét mutatja, hogy az első 10 helyezett egy másodpercen belüli időkkel kvalifikált. Martin mindkét versenyen tökéletesen kapta el a rajtot és az élen fordult az első kanyarban. Mindkét versenyen egy három fős boly lógott meg a többiektől, akik közül mindenki volt mindegyik pozícióban a dobogós helyek közül. Első futamon a hazai srácnak egy kicsit sok volt az egyik kanyarban és elesett, így az élboly két főre apadt, amiből Martin jött ki győztesen. Második versenyen hasonló volt a helyzet, csak akkor meg a cseh srácnak lett egy kicsit sok az egyik kigyorsítás és a harmadik helyről esett ki a csatából. Itt viszont sajnos a hazai fiúnak jött ki jobban a lépés a lekörözötteknél és Martin a második helyen ért célba.
 
 
Martin a pontversenyben tovább növelte előnyét és így várhatja a két hét múlva következő fordulót. Mór pedig hétről hétre közelebb kerül az élmezőnyhöz, amivel lassan elérhető távolságban lesznek a dobogós helyezések is.

Szombat este hazafelé jövet az utat a Pannónia Ring felé vettük, hiszen ott meg a Magyar Országos Bajnokság negyedik fordulóját rendezték a vasárnapi napon. SSP300-as géposztályban Nagy Attila volt a soros a csapatból, hogy a rajtrácsra állhasson és versenyezzen. Az eső megérkezett hazánkba is és szintén egy vizes pályás szabadedzéssel kezdhették meg a motorosok a napot. Itt ugyan lehet eső gumit használni, ami egy fokkal nagyobb biztonságot jelent, de a vizes pálya mindig tartogathat meglepetéseket. Attila két héttel ezelőtt egy gyors kanyarban elcsúszott, ahol nagyon beütötte a lábát. Nem tört el neki, de egy hét fekvő gipszet is kapott, ami nemrég került le a lábáról. Az első szabadedzést a vizes pályán óvatosan kezdte. Második szabadedzés szintén vizes pályán ment, ahol Attila kezdett gyorsulni. Egyik kanyar kijáraton azonban megtréfálta a vizes aszfalt és elcsúszott. Attinak semmi baja nem történt, ám a motor kis javítgatásra szolrult. A harmadik menetre, ami már a mért edzés volt, kezdett száradni. Mire a motort átgumiztuk, száraz pályára, az eső ismét eláztatta a pályát, úgyhogy vissza szerelés volt. A negyedik menetre, azaz a második időmérőre felszáradt a pálya és száraz feltételek között mehetett az időmérő. Attilának a negyedik időt sikerült motoroznia, ám a két héttel ezelőtti idejét még nem sikerült megfutnia. A versenyen végül kitartottak az égiek és száraz pályán motorozhattak ahol végül Attila a negyedik helyen fejezte be a futamot. A körideje még mindig nem érte el a két héttel ezelőtti legjobb idejét, de ez lehet a motor számlájára is írható, mert Attila panaszkodott, hogy nem ment úgy a versenyen ahogy kellene.
 
 
 
 
Következő forduló Augusztus 19-én lesz a Szlovákia ringen, ahol bízunk benne, hogy egy gondolattal kiszámíthatóbb időjárás jellemezi majd a napot.
 
 
A hétvége tartogatott még egy kis meglepetést néhány gyereknek, amiért először is hatalmas köszönetet szeretne a csapat mondani Németh Andrisnak, a “Phoenix” rendezvények és egyben a Magyar Országos Bajnokság szervezőjének, hogy a Pannonia ring aszfaltján gurulhattak egyet a versenyző palántáink, ami nagyon nagy élmény volt nekik. Chrobák Jani edzőjük felvezetésével betekintést nyerhettek, milyen is egy ilyen hosszú és széles „nagy” pályán menni. Sajnos nem mindenki tudott eljönni erre a motorozásra, de akik ott voltak élvezték azt a néhány kört és utána szurkolhattak Nagy Attilának is.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.