A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.07.30, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.31, 09:08:00

Cimkék:

A hétvégén Misanóban folytatódott az olasz CIV PreMoto3-as bajnokság, az időjárás pedig újfent alaposan megdolgoztatta a mezőnyt. Kecskés Bence is kapaszkodott tisztességgel, és a fékproblémái ellenére is a középmezőny elején végzett a versenyeken.
 
A program már csütörtökön elindult, mert a fiatal résztvevőkre tekintettel a bajnokság rendezői rendszeresen beiktatnak egy tesztnapot. Ezen Bence és csapata, az RXP – Simoncelli Squadra Corse Junior Team három felmenetel alatt igyekezett megtalálni a megfelelő beállításokat a másnapi kvalifikációra, és a versenyre.
 
 
 
Péntekre sikerült komolyabbat gyorsulni, Bence már a legelső körök után felvette a ritmust, és megfutotta, sőt túl is szárnyalta a márciusi nyitófordulóban elért legjobb időeredményét. Persze ezalatt a mezőny sem tétlenkedett, mindenki más javult szezonkezdethez képest, de a fiatal magyar pilóta így is a 11. helyre hozta be motorját az első időmérőn.
 
Szombaton egy kvalifikáció és egy verseny várt a PreMoto3-as fiúkra, akiknek a nagy meleg után a változatosság kedvéért az esővel is meg kellett megküzdeni. A vizes körülmények között Bence 13. helyet motorozott a mért edzésen, majd a délutáni futamon újból előjöttek a már korábbi fordulók alatt is tapasztalt fékproblémák, az első körökben Bence folyamatosan küzdött a technikával, ám később magára talált, és sikerült behoznia a motort a 13. helyre. 
 
 

Vasárnap egy trükkös warm up után jöhetett a hétvége záró futama. A pálya állapota talán itt volt a legrosszabb, hiszen egy özönvízszerű esőzés után rohamosan elkezdett száradni, felettébb trükkös helyzet elé állítva a junior versenyzőket. Bence itt sem vallott szégyent, hiszen egészen a 13. helyig kapaszkodott, erős dupla pontszerzésével pedig ismét bizonyította, hogy szemtelenül ifjú kora ellenére mekkora potenciál lakozik benne.

 
Forrás: Tóth Krisztián Márk - Háfra Zsolt RXP / Sic58 Magyarország
Fotó: RXP - Race for Passion

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.