A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

A H-Moto Team 17 éves tehetsége mindkét futamot megnyerte az IDM Suzuki Cup utcai versenyén, és már 31 ponttal vezet összetettben

Zólyomi Andrea | 2019.07.29, 15:34:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.29, 15:34:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, és mindkét futamon őt intették le elsőként. Bálint ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31pontra nőtt vetélytársa előtt.

 

 

 
Úgy tűnik, minden esélye megvan arra Kovács Bálintnak, hogy megnyerje az első komoly nemzetközi sorozatát Európában, ráadásul idei teljesítményével egyértelműen igazolta eddig, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete. A H-Moto Team 17 éves versenyzője ezúttal az IDM Suzuki Cup sorozatában ült motorra, és Schleizben – ahol tavaly mindkét futamon másodikként intették le – Bálint mindent vitt: megnyerte mindkét versenyt, ő indult a pole pozícióból és ő futotta a versenyek leggyorsabb körét. A fiatal motoros idén minden tekintetben előrébb lépett a tavalyi szerepléséhez képest, és nemcsak megőrizte vezető helyét az összetett pontversenyben, hanem immár 31 ponttal előzi meg a vetélytársát.
 
 
„A Suzuki Cup sorozat talán legnehezebb pályája a schleizi, és az itteni jó szerepléshez nemcsak tudás, hanem bizony szerencse is kell. Nagyon elégedett vagyok az egész hétvégével, amit a csapattal együtt remekül építettünk fel. Szabadedzéseken különböző beállításokat próbálgattunk annak érdekében, hogy ráleljünk a legjobb gumikímélő beállításra. Ezen azonban van még mit csiszolnunk, ugyanis mindkét futam végén meggyűlt a bajom az abroncsok tapadásával. Hogy nem volt egyszerű ezen az utcai pályán versenyezni, jól mutatja, hogy mindkét futamot meg kellett szakítani piros zászlóval. Nem tagadom, nagyon jól éreztem magam a motoron, hiszen a két versenyen összesen egy körig és pár kanyarig nem én vezettem. Ez a duplázás a bajnokság szempontjából nagyon fontos volt, hiszen immár 31 pontra növeltem az előnyömet összetettben. A következő futamra két hét múlva, augusztus 9-11-e között azon a mosti pályán kerül majd sor, ahol már teszteltünk idén, azaz teljesen felkészülten várhatom a folytatást. Köszönöm a csapatnak a munkáját” – mondta Kovács Bálint, akinek 107 pontja van, míg riválisa 76 ponttal áll mögötte az összetettben.
 
 
 
A H-Moto Team az elmúlt hétvégén Kakuszi Ádám személyében a Magyar Bajnokság pannóniaringi fordulójában is képviseltette magát, ahol az ifjú versenyző a 3. helyen ért célba a Supersport 300-as kategóriában.
 
 
Fotó: JK Sportsfoto
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.