A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.07.02, 11:39:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.02, 11:39:00

Cimkék:

Elmúlt hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa harmadik hétvégéje a Kakucs Ringen. A Supermototól a robogón keresztül az Oldtimer motorokig sok kategóriában mérhetik össze tudásukat a fiatalabbak az idősebbekkel ebben a sorozatban, de ezek közül is a Chrobák Motorsport Egyesület fiataljai a sportmotor kategóriákban versenyeznek. YT125 4T kategóriában egyesületünkből hárman álltak rajthoz, Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás és igaz értékelésen kívül, de Czepó Donát személyében. Szombati napon került megrendezésre a Kupa sorozat és vasárnap a Magyar Országos Bajnokság két futama.
 
 
Kolarovszki Adél ezen a hétvégén óriásit lépett előre a köridejét tekintve, amivel sikerült neki a népes mezőnyben is az élbolyhoz felzárkóznia. Szombati napon jó rajtja után a 12 körös versenyben a hatodik helyen sikerült célba érnie. Vasárnapra a mezőny újabb versenyzőkkel bővült, ám Adélnak sikerült további tizedeket faragnia legjobb köridejéből és ezzel az első futamon a hatodik helyre sikerült ismét beérnie. A második futamon éppen előtte akadt össze két motoros egy előzési kísérletben, az esést elkerülve azonban pozíciót vesztett így a második futamon a hetedik lett.
 
 
Hernádi Barnabás járt fönt is és lent is. Szombati napon a verseny elején a második harmadik helyért csatázott, majd felzárkóztak az első helyezettre és az utolsó körökben az első helyért folyt a csata. Barnabás a nagy sietségben az utolsó körben túl közel ment ez előtte haladóhoz az előzés előkészítésében és sajnos elesett a vége előtt három kanyarral. A motorja ugyan nem indult újra, de a közönségtől kapott nagy taps kíséretében futva tolta át a célvonalon motorját.
 
 

Vasárnapra a motort helyrepofozták és kicsit megfontoltabb motorozással vágott neki a két futamnak, aminek a vége az első futamon egy negyedik hely lett, a második futamon azonban a harmadik helyet sikerült megszereznie.
 
Czepó Donát is ebben a futamban versenyzett, azonban mivel az ő motorja ugyan 125 ccm-es, a technikai paramétereknek nem felel meg teljesen, így ő versenyek kívül indult. Donát mindhárom futamon rajt cél győzelmet aratott és emellett a stopperrel vívott csatában is folyamatosan nyert.
 
 
Vasárnap a kategóriákhoz csatlakozott az SSP300-as mezőny is, ahol egyesületünkből Kardos Gergely képviselte a csapatot. Gergőnek első verseny hétvégéje volt ezzel a motorral, amit végül szépen teljesített is. Az időmérőn a negyedik időt sikerült kihoznia motorjából, így mindkét futamot innen kezdhetett meg. Az első versenyen Gergő megtartotta pozícióját és a negyedik helyen végzett, míg a második futamon sikerült a harmadik helyre bejönnie. A végső értékelésben volt aki versenyen kívül versenyzett, ezért Gergő az összesített második helyért kapta a serleget.
 
 
A MAMI kupa soron következő futama augusztus 3-4-én Máriapócson lesz. Addig is az online közvetítésnek köszönhetően visszanézésre is van lehetőség, amit a következő linken lehet megtenni:
https://www.facebook.com/MAMI.Kupa.Live.TV/
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.