A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.06.25, 10:55:00 | Utolsó módosítás: 2019.06.25, 10:55:00

Cimkék:

A sűrű hét után ismét versenyen jártunk, méghozzá Csehországban, a távolságban legközelebbi ADAC helyszínen. Sajnos indulás napjára Kolarovszki Mór nagyon belázasodott, így csak Vincze Martin utazott erre a hétvégére. Bíztunk benne, hogy Mór jobban lesz másnapra és akkor tud majd csatlakozni, hogy indulhasson a versenyen, de az orvos mandulagyulladást állapított meg nála és a láza sem akart csökkenni, így ki kellett hagynia ezt a futamot.
 

Közben Chebben pedig már zajlottak az edzések, ahol Martin az elejétől fogva a leggyorsabbak közé tartozott. Az esőnek folyamatosan lógott a lába a pálya felett, majd végül le is szakadt az ég. Ezt azért különösen fontos megjegyezni, mert az ADAC-ban az a szabály él, hogy egyfajta gumit szabad használni, az a száraz gumi. Ha esik, ha fúj, ugyanazzal a gumival kell mennie mindenkinek. A chebi pálya ezen felül különösen csúszós már akkor is, ha néhány csepp eső esik rá, hiszen rengeteg gokart megy rajta, aminek a gumija rárakódik az aszfaltra és ha egy kis víz éri, azonnal jégpályává változik.
 
 
Martinnak az időmérőn a negyedik helyet sikerült megszereznie, ami a rajtrácson az első sor végét jelentette. A negyedik pozíció a legelső forduló legbelső ívéhez legközelebbi hely volt, így jó rajtot kellett vennie, hogy ne zárják le az ívet előtte a többiek. Ez sikerült is, és Martin elsőnek fordult a rajt után. Az nem mondható, hogy sima versenye volt, mert a hazai cseh fiú végig a nyomában volt, többször előzésbe is kezdett, ám Martinnak sikerült megtartania az első helyet és kicsit több mint egy tizeddel a hazai versenyző előtt ért célba. A második futamon még inkább lógott az eső lába, ezért Martin azt a feladatot kapta, hogy mindenféleképpen érjen célba. Ennek hibátlanul eleget is tett és az ismételten jó rajtja után kockázatot nem vállalva a negyedik helyen ért célba. Ezzel az összesen 38 ponttal a tabella második helyére lépett és 12 pontra csökkentette a hátrányát a német versenytársával szemben.
 
 
Chrobák János: Először is nagyon sajnálom, hogy Mór megbetegedett, mert a legutóbbi versenyen lendületben volt és szerintem itt is jó eredményt tudott volna elérni. Másodszor pedig nagyön örülök Martin újabb sikerének, mert tartogatott nehézségeket ez a hétvége. De szerencsére 12 pontra apadt a hátránya az 50 pontról, ami az első hétvégén abból keletkezett, hogy akkor még a kezdőbb kategóriába indult. Hétévégén újabb verseny, azonban most hazai vizekre evezünk. A Kakucs ringen rendezik a MAMI Kupa következő fordulóját, ahol szintén drukkolhattok több versenyzőnek is a csapatból.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.